Historien om Radio Mercur er en fortælling om en radiostations fødsel, storhed og fald. Vi følger de tre hovedkarakterer: Den jurastuderende Flemming (Andreas Jessen) på 21 år, der bor hjemme hos forældrene i Brønshøj, den 28-årige enlige mor Anne-Marie (Neel Rønholt), der kæmper sig frem i verden, og Jan på 32 år (Jon Lange), et barn af overklassen, der både prøver at leve op til presset fra sit bagland og samtidig forsøger at finde sin egen vej gennem livet.

De fiktive personhistorier er inspireret af virkelige begivenheder i tiden fra 1958-1962, hvor Radio Mercur var i luften og via et hul i lovgivningen gjorde det muligt at sende radio på en helt ny måde med rock, pop og reklamer.

Kæmpe for friheden

Men Flemming, Jan og Anne-Maries drøm om og kamp for radiostationen giver også brydninger på det personlige plan, og spørgsmålet er, om man kan undgå at begrænse hinanden, når man kæmper for sin egen frihed?

I 'Mercur' bliver de menneskelige relationer og dramaer tilsat en hel del uimodståelig populærmusik fra tiden, blandt andet hits fra Tommy Steele, Elvis, Ib Glindemann, Nina & Frederik, Grethe og Jørgen Ingmann, Raquel Rastenni, Alice Babs, Svend Asmussen, Ulrik Neumann, Birthe Wilke, Otto Brandenburg, Four Jacks og Anita Lindblom.

'Mercur' er en tv-serie af Søren Frellesen og Jesper Malmose baseret på en original idé af Adam Price og Jesper Malmose.