Der er en tilbøjelighed til, at mødre ikke ses som mennesker, men som en rolle, andre føler, de er i deres gode ret til at udskamme. Den tendens vil syv mødre gerne gøre op med. For der er mange måder at være mor på i 2021.

Mød Eva, Zenia, Christina, Line, Marlene, Fie og Marie, der alle kæmper mod udskamning for den måde, de er mødre på:

Eva har været spastisk lammet hele livet og har en datter på to år, men hun blev frarådet at blive gravid af en jordemor. Nu kæmper hun for at bevise, at spastisk lammede også kan være mødre.

Zenia på 19 år har haft en lidt rodet barndom, hvilket gør, at kommunen holder øje med hende som nybagt alenemor. Hun kæmper for at skabe det bedste liv for sit nyfødte barn og sig selv.

Christina er mor til to drenge. Hun har nogle psykiske problemer, der gør, at det er svært for hende at opretholde de samfundsnormer, der er til mødre.

Line kæmper med at blive gravid og skal have hjælp til det, men oplever at blive afvist af det offentlige, fordi hun har et BMI over 25.

Marlene har en sjælden kræftsygdom, og lægerne frarådede hende at blive gravid. Det valgte hun at trodse, hvilket sidenhen har skabt bekymring hos familie og venner. For er det smart at sætte et barn i verden, når hun i princippet ikke ved, hvor lang tid hun har igen?

Fie har haft en hård barndom, der har sat sine spor i voksenlivet. Hun forsøger at gøre op med en kriminel fortid og kæmper nu mod systemet og kommunens underretninger for at bevise sit værd som mor.

Marie er folketingspolitiker på Christiansborg. Hun valgte at komme tilbage til sit arbejde som politiker med sin datter på armen efter to måneders barsel. En beslutning hun skal forsvare vidt og bredt.      

Følg med, når de syv mødre gør op med fordommene og står op for retten til at være mødre på deres helt egen måde.