I første sæson af 'Hvide Sande' fra 2021 gik danske Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas undercover i Hvide Sande for at finde gerningsmanden bag et brutalt mord på en ung, tysk surfer. Krimiserien blev en stor seersucces med over én million seere. Derudover har serien været et internationalt hit og er solgt til 40 lande, herunder de nordiske lande, USA, Storbritannien og Japan.

I den kommende sæson af 'Hvide Sande' folder en ny krimifortælling sig ud. Der introduceres to nye hovedpersoner, den stressramte efterforsker Maj og den unge lokalbetjent Bjørn, der spilles af skuespillerne Anne Louise Hassing og Allan Hyde. Derudover medvirker Frederikke Dahl Hansen og Anders Brink Madsen, mens seerne også kan glæde sig til et gensyn med blandt andre Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bodil Jørgensen, der også medvirkede i første sæson.

En ny start

Da den erfarne drabschef Maj Lorentzen (Anne Louise Hassing) får en blodprop på grund af stress, lægger hun sit liv om og flytter til Hvide Sande for at finde ro - og for at genskabe forholdet til sin voksne datter (Frederikke Dahl Hansen) og sit barnebarn, der bor i byen.

Men en af Hvide Sandes prominente skikkelser er blevet myrdet, og efter en måned er efterforskningen gået i stå. Den lokale betjent, Bjørn (Allan Hyde), forsøger derfor at overtale Maj til at hjælpe med at opklare mordet. Samtidig med at Maj prøver at finde sig til rette ved Vesterhavet og forsigtigt nærmer sig sin datter, trækker mordsagen og hendes gamle profession i hende, og snart er hun og Bjørn på sporet af en morder i Hvide Sande.

Anden sæson af 'Hvide Sande' er skrevet af Morten Dragsted ('Tinka og sjælens spejl', 'Greyzone', 'Tag min hånd') med Iben Albinus Sabroe, Neel Feldstedt og Anton Breum som episodeforfattere. Mads Kamp Thulstrup ('Arvingerne', 'Den som dræber', 'Ragnarok') er instruktør på sæsonens seks afsnit.

- Makkerparret A.J. Kazinski, som stod bag manuskriptet til første sæson af 'Hvide Sande', har skabt et stærkt fundament og skrevet oplægget til den nye historie og de nye hovedkarakterer i anden sæson. Morten Dragsted overtog deres oplæg og viderefører tonen, spændingen og fascinationen, som vi kender det fra første sæson, siger TV 2s executive producer David Østerbøg og fortsætter:

- Jeg glæder mig til, at vi på TV 2 kan tage seerne med tilbage til Hvide Sande, tilbage til varmen og humoren fra første sæson, samtidig med vi introducerer et nyt, umage makkerpar i karaktererne Maj og Bjørn. Der er skruet op for spændingen i mordmysteriet, som igen er viklet ind i Hvide Sandes hemmelige sider og skjulte skæbner, mens romantikken også får plads til at spire frem de mest uventede steder.

Sæson to af 'Hvide Sande' er på seks afsnit og produceres af Deluca Film ved Morten Rasmussen og Peter Bech med støtte fra Ringkjøbing-Skjern Kommune og Den Vestdanske Filmpulje.

'Hvide Sande' sæson to forventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2025.