Grethe er tilbage på TV 2 og TV 2 PLAY i en ny julefortælling i fire afsnit om kærlighed, tilgivelse og mavefornemmelser.

Jarl Friis-Mikkelsen har instrueret, og i serien ses blandt andre Peter Frödin, Sebastian Jessen, Sofie Torp, Ulf Pilgaard og Lotte Andersen.

Grethe med pletfjerner

Grethe (Peter Frödin), som vi mødte første gang i 2016, er nu ansat i et stormagasin, hvor hun har en stand med sine bøger 'Pletter - alt kan fjernes'. Her demonstrerer hun, hvordan man kan slippe af med alle slags pletter - også dem i sindet.

En af dem, der trænger til Grethes hjælp og omsorg, er den plagede Henrik (Sebastian Jessen), der føler sig hjemløs og sat i stå. Og så er der Grethes nye nabo, fysioterapeuten Karen (Sofie Torp), som har problemer med kærligheden og ofrer sig for sine klienter. Især den ensomme Victor (Ulf Pilgaard), der ikke har lyst til at forlade sit eksil på et dyrt kursted.

Bibbi (Lotte Andersen) og Grethe (Peter Frödin) i 'Grethes jul'. (Foto: Kristian Brasen/TV 2)

Grethe er empatien selv, og hendes mavefornemmelse for, hvornår folk behøver hendes hjælp, forstærkes hver gang, hun møder den lille pudsige dreng, Lille-John (Alexander Wewer Schøler).
Men det er ikke let for Grethe at få tid til næstekærligheden, når afdelingslederen i stormagasinet Bibbi (Lotte Andersen) stiller strenge krav om omsætning og moderne markedsføring.

Manuskriptet er skrevet af Carsten Rudolf efter en idé af Jarl Friis-Mikkelsen, der også har instrueret serien.
’Grethes jul’, der er på fire afsnit, produceres af Mastiff ved Bo Mortensen og Mia Marie Borup, og Jennifer Green er TV 2 executive producer.

Skulle du have lyst til se eller gense den første sæson af ’Grethe’, kan den ses på TV 2 PLAY.

Læs også pressematerialer her (PDF)