I 'Den vildeste danser' leder de tre dansekaptajner Silas Holst, Mille Gori og Sonny Fredie Pedersen efter landets mest passionerede dansere. Danserne kæmperne om at danse sig til en plads på en af de erfarne kaptajners hold - og forhåbentlig nå hele vejen til finalen, hvor vinderen får titlen som 'Den vildeste danser', 100.000 kroner og en optræden i 'Vild med dans' senere på efteråret. Christiane Schaumburg-Müller og Christopher Læssø er værter i det nye danseprogram.

Publikum har magten
I de fire første programmer, der er båndede, er der auditions. Dansere fra hele landet stiller op - bag en stor spejlvæg. I salene sidder dansekaptajnerne og publikum klar - de kan se danserne, men danserne kan ikke se dem. Det er publikum, der bestemmer, hvilke dansere der skal videre fra audition. Det gør de ved at trykke på en lampe. Hvis 75 procent af publikum gør det, så åbner spejlene sig - og danserne er videre. Dansekaptajnerne har dog også lidt at skulle have sagt. De har hver én billet, de kan give til et danseact. Billetten giver direkte adgang til en plads på deres hold til liveshows - men altså kun hvis publikum har åbnet for spejlet.

Dansekaptajn Silas Holst, der har det røde hold, ved præcis, hvad han leder efter hos danserne:
- Personlighed. Og om de får mig med i deres fortælling. Det behøver ikke være de teknisk dygtigste, men det er dem, der kan fortælle en historie med deres krop, siger Silas Holst.

Det er Sonny Fredie Pedersen enig i:
- Talent findes i så mange afskygninger, så jeg vil som en røntgenmaskine sidde og kigge dybt på alle niveauer. Om du har den fedeste teknik, fedeste koreografi eller ikke har, det er ikke altid afgørende. Det kan være, du er i besiddelse af noget helt specielt. Noget, der gør dig helt unik. Det er det, jeg kigger efter, siger Sonny Fredie Pedersen, der har det blå hold.

I fjerde og sidste audition skal hver dansekaptajn vælge de resterende to danseacts, der skal udgøre deres teams til liveshows, og dér går Mille Gori efter blandt andet passion:

- For mig handler det ikke nødvendigvis om god teknik, svære trin og høje benspark. Dans for mig handler i lige så høj grad om den historie, der bliver fortalt igennem dansen. Så jeg kommer til at kigge efter passionen, formidlingen og udstrålingen, der både skal nå ud over scenekanten og helt hjem til folk i stuerne, siger Mille Gori, der har det lilla hold.

Liveshows
De fire liveshows - inklusiv en semifinale og en finale - foregår i 'X Factor'-studierne i Brøndby og de er i sagens natur bygget om til et 'Den vildeste danser'-studie. I liveshows er det seerne, der har magten til at bestemme, hvilke dansere der skal direkte videre i konkurrencen - og frem til den store finale, hvor der er 100.000 kroner, en optræden i 'Vild med dans' og ikke mindst titlen som 'Den vildeste danser' på spil.