Zulu-slowmotion-video hitter i hele verden

”Dumt & farligt”-video, der viser op til 2.500 billeder pr. sekund, er på godt en uge set 1,6 millioner gange på nettet.

Jan Elhøj og Lasse Spang-Olsen er værter på "Dumt & farligt". (Fotos: Søren Kirkegaard/TV 2)


TV 2 Zulu og produktionsselskabet Strix har kæmpesucces med en enestående slowmotion-video om Zulu-programmet ”Dumt & farligt”, som for godt en uge siden blev lagt på YouTube. Allerede på nuværende tidspunkt er videoen set flere end 1,6 millioner gange, og tallet vokser time for time.

Se den unikke video her.

Den eksplosive video er blevet så populær over hele verden, fordi internationale medier og bloggere har opdaget videoen og har fundet den så interessant, at de deler den og kommenterer den på nettet.

Eksperimenter, du ikke skal foretage…
I programmet ”Dumt & farligt”, der sendes hver mandag klokken 21.00 på TV 2 Zulu, udfører værterne Jan Elhøj og Lasse Spang Olsen forsøg og eksperimenter, som man absolut ikke selv skal lave. Eksperimenter, som der ofte advares direkte imod på brugsanvisninger. Er det f.eks. farligt at varme en flaske rødvin i en mikrobølgeovn? Og kan man affyre fyrværkeri indenfor i et hus?

Alting i YouTube-videoen er filmet med et såkaldt Phantom Flex-kamera, der har optaget 2.500 billeder pr. sekund, i nogle af videoerne dog skaleret ned til 1.200 billeder i sekundet. De unikke billeder bliver serveret med en lydside, som består af Anders Trentemøllers 'Vamp'.

Slowmotion-filmen er bl.a. omtalt på amerikanske medier som Huffington Post og CBS News, og også privatpersoner har taget videoen til sig. Senest har den amerikanske skuespiller Neil Patrick Harris (kendt fra ”How I met your mother”) fremhævet videoen på sin Twitter-profil, som 3,2 millioner mennesker er registreret til at følge.

I sin omtale linker Huffington Post til en særlig YouTube-video, hvor ”Dumt & farligt”-værterne placerer en flaske rødvin i en mikroovn og tænder – med meget voldsomme konsekvenser til følge. Se omtalen og videoen her.

Lasse og Jan tester rødvin i mikroovnen. (Foto: TV 2 Networks)