ZULU hiver bukserne af kendis-Danmark

Comedy-coach Ane Høgsberg og Bubber står klar på scenen i ’Komiker for en aften’. (Fotos: TV 2)

Hvem er Danmarks bedste kendis-komiker? Det får du svar på i det nye underholdningsprogram 'Komiker for en aften', der har premiere 3. december klokken 20.25 på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Uanset hvor sjov og scenevant du er, er det angstprovokerende at være sjov på kommando - forestil dig så at stå foran 150 forventningsfulde comedy-elskere på Danmarks største comedyklub.

Den udfordring står 12 kendte danskere overfor, når ZULU med hjælp fra seks garvede stand-up-rotter forvandler kendte novicer til komikere for en aften. I de tre første uger af december – fra mandag til torsdag – får fire kendte deltagere fem dage til skrive og øve deres helt eget materiale, inden de rammer stand-up-scenen for allerførste gang og dyster om at blive ugens sjoveste komiker.

De kendte deltagere er: Bubber, Lina Rafn, Mascha Vang, Manu Sareen, Mette Blomsterberg, Ibi Makienok, Jens Werner, Adam Duvå Hall, Claes Quaade, Adrian Lloyd Hughes, Jesper Skibby og Dan Jørgensen.

En alvorlig sag at være sjov
Om du er tidligere minister, sanger, cykelrytter eller kagedronning, er det ikke for kun sjov at stå helt alene på en scene med mikrofon og humor som eneste redskaber.

- De medvirkende står dirrende bag ved scenen og samler mod, og man kan høre en del bævende stemmer, indtil de får deres første grin. Der er virkelig nerver på. De fleste kommer derfra med en nyvunden selvtillid, men der er også enkelte, som falder helt igennem og ikke høster så mange grin, som de havde håbet på, siger TV 2 ZULU-redaktør Ole S. Skjødt, der suppleres af comedy-coachen Carsten Bang:

- Det er skam en alvorlig sag at være sjov, hvis du skal være rigtig god, skal du prøve det mange gange.

Carsten Bang og Adam Duvå Hall i ’Komiker for en aften’.

Velkommen i comedyskolen
Kan Bubber klare sig i rollen som perverteret rundviser på Nationalmuseet? Hvad sker der, når den perfektionistiske Mette Blomsterberg serverer uhumske kager for intetanende danskere? Og kan Adam Duvå Hall lange grillere over disken som upassende pølsemand? Undervejs i programmerne stilles de kendte deltagere sjove og grænseoverskridende udfordringer af deres comedy-coaches, der skal forbedre deres teknik, mod, sceneskræk eller selvbillede - alt sammen for at udløse deres komiske potentiale og gøre dem til den sjoveste komiker for en aften. Programmets kendte nybegyndere kommer i comedy-skole hos de erfarne komikere Carsten Bang, Ane Høgsberg, Torben Chris, Martin Nørgaard, Elias Ehlers og Michael Schøt.

Kan Bubber blive sjov på bare fem dage, og har Mascha Vang virkelig sceneskræk? Se med mandag til torsdag fra 3. december klokken 20.25, når 'Komiker for en aften' har premiere på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Se trailer for 'Komiker for en aften' herunder.