Valgfolkemøde med debat, humor og satire

Toppolitikere ved både folketingsvalget og Europaparlamentsvalget mødes med danske vælgere til debat og samtale på Valgfolkemødet på TV 2 søndag 19. maj.

Debatten mellem vælgere og toppolitikere får en ny ramme – og forhåbentlig også et fornyet og engagerende indhold – når TV 2 søndag 19. maj holder Valgfolkemøde på Kvægtorvet sammen med flere tusinde danskere.

TV 2 inviterer søndag 19. maj til Valgfolkemøde på Kvægtorvet i Odense, hvor der mellem klokken 10 og 19 gennemføres omkring 100 indslag, arrangementer og debatter, blandt andet om sundhed, klima, integration, pension, offentlig transport, brexit, Europa-politik samt partileder-stafetter.

Der bliver også plads til humor og satire i sessions som ’Blå Blokterapi’, ’Rød Blokterapi’, ’Politisk Parterapi’, ’Citatquiz’ og ’Jeg har aldrig’.

Foruden TV 2s mange arrangementer – under medvirken af værter som Anders Breinholt, Poul Erik Skammelsen, Cecilie Beck, Hans Engell, Anne Vig, Janni Pedersen, Charlotte Beder, Lasse Sjørslev, Troels Mylenberg, Søs Marie Serup, Miriam Zesler og mange flere – gennemfører TV 2 Regionerne, Altinget, Radio24syv og Fyens Stiftstidende debatter.

Flere tusinde danskere forventes at deltage i Valgfolkemødets politiske debatter og indslag forud for folketingsvalget og Europaparlamentsvalget. Du kan gratis være med på Valgfolkemødet ved at tilmelde dig på valgfolkemøde.tv2.dk.

Gæsterne på Valgfolkemødet kan møde alle de opstillingsberettigede partier og deres toppolitikere. Partierne vil byde gæsterne indenfor i hver deres parti-garage, og alle partier er ligeledes vært for et arrangement i 'Det politiske værksted'.

Se trailer om Valgfolkemødet herunder.

Politikere i parterapi
Foruden de 13 parti-garager og teltet ’Det politiske værksted’ er der fem telte med debatter og indslag på Valgfolkemødet. Et af teltene bestyres af Altinget, som blandt andet byder på klimadebat, pensionsdebat, sundhedsdebat, EU-debat og spillet ’Quizminister’ samt interviews med magasinredaktør og politisk analytiker Esben Schjørring og med Altingets chefredaktør.

Et andet telt, ’Den politisk (u)korrekte’, bringer bl.a. indslag fra Radio24syv og TV 2/Fyn, og her er der god plads til humoristisk debat og satire.

I teltet bliver der blandt andet arrangeret ’Politisk Parterapi’, hvor partier mødes to og to til terapi om det, der gør ondt i forholdet mellem dem – og måske de går lykkeligere ud sammen. De medvirkende politikere i parterapi er Søren Espersen (DF) & Britt Bager (V), Dan Jørgensen (S) & Sofie Carsten Nielsen (R), Klaus Riskær Pedersen & Karsten Hønge (SF), Rasmus Nordquist (Alt.) & Henning Hyllested (EL), Christina Egelund (LA) & Mai Mercado (K) samt Marianne Karlsmose (KD) & Pernille Vermund (NB).

Radio24syv holder også ’Blå scene med Cordua & Steno’ og deres gæster, Lars Trier Mogensen er oppe i ’Det Røde Felt’, der er Brexit Club, og Rushy Rashid lader rouletten rulle.

Bertel Haarder (V) og Mogens Jensen (S) er to af Folketingets muntre sjæle, der bruger humor og sang i deres politik. De debatterer ’Humor på tværs’ og fortæller, hvordan de bruger humoren, og hvilken forskel den gør, når man bedriver politik.

Moderator er TV 2/Fyns samfundsredaktør, Jakob Risbro, som også gennemfører en lignende session med Nick Hækkerup (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V). De er begge flasket op med politik og fortæller, hvordan de hurtige og frække kommentarer kan bruges i en politisk sammenhæng. De giver også eksempler på situationer, hvor de har brugt deres humoristiske sans, og hvor dansk politik har vist sig fra den morsomme side.

I teltet ’Den politisk (u)korrekte’ står Fyens Stiftstidende bag debatten ’Storebælt – gratis bro eller ej?’ med klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) og socialminister Mai Mercado (K). Og er man ’Træt af politikere’, er der håb forude med Niels Hausgaard og Ulla Terkelsen.

Arbejdet med at opbygge Valgfolkemødet er i fuld gang på Kvægtorvet, hvor der blandt andet opsættes fem telte, der byder på indslag og debatarrangementer. Herudover får hvert parti en garage, hvor de kan møde vælgerne, ligesom partierne laver indslaget i det sjette debattelt, 'Det politiske værksted'.

Partilederstafetter i ’Forsamlingshuset’
Valgfolkemødets største telt hedder ’Forsamlingshuset’, og her gennemføres bl.a. partilederstafetter med Anders Breinholt og Poul Erik Skammelsen. Partilederne holder taler i stafet og er klar til efterfølgende debat og interview. Anders Breinholt er vært på gulvet med skæve spørgsmål og indspark fra publikum, mens Poul Erik Skammelsen styrer slaget fra scenen med skarpe nedslag og hård hånd.

’Forsamlingshuset’ tilbyder terapi i rød og blå blok, der begge er præget af betydelige uenigheder, og som har brug for terapeutisk hjælp for at komme til enighed. Medvirkende er Nicolai Wammen (S), Sofie Carsten Nielsen (R), Pia Olsen Dyhr (DF), Isabella Arendt (KD), Rune Lund (EL) og Uffe Elbæk (Alt.) – og Søren Pape Poulsen (K), Peter Seier Christensen (NB), Klaus Riskær Pedersen, Christina Egelund (LA), Kristian Thulesen Dahl (DF), Kristian Jensen (V) og Rasmus Paludan (Stram Kurs).

Uanset udfaldet af blokterapien bliver der god stemning i ’Forsamlingshuset’, når der er fællessang fra partiernes sangbøger, hvor alle partier har valgt en sang, der beskriver dem som parti. Når Valgfolkemødet går på hæld, står Bertel Haarder (V) i spidsen for den store Valgfolkemøde-afslutningssang.

NEWS-programmer i teltet ’Helikopteren’
’Helikopteren’ lægger teltdug til en række TV 2 NEWS-programmer, der sendes live på kanalen og kan følges af publikum på Valgfolkemødet. Det drejer sig om særlige udgaver af mediemagasinet ’Presselogen’, det politiske magasin ’Besserwisserne’, ’NEWS & Co.’ samt ’Søndagsanalysen’ med Peter Mogensen og Michael Kristiansen.

’Helikopteren’ er også stedet, hvor man kan følge engagerende debatter om udlændinge og integration, om unge og uddannelse samt om EU med spidskandidaterne ved valget til Europa-Parlamentet.

Efter Valgfolkemødet sender TV 2 og TV 2 NEWS søndag klokken 20.00 'Topmøde i Højlunds Forsamlingshus' direkte fra Kvægtorvet i Odense. (Foto: TV 2)

Debatter om de nære emner
Endelige er teltet og scenen ’Den nære’ stedet, hvor en række debatter og afstemninger om emner tæt på hverdagen foregår, og hvor der er optræden af forskellige kunstnere, bl.a. R. Noor fra Brønderslev og Én Mand Stærk fra Aalborg.

’Den nære’ arrangerer debat og interviews om, hvorvidt den offentlige transport skal gøres gratis, om uddannelse, om danskhed og integration, om hvor meget der skal lovgives i forhold til klima i hverdagen, om pressede unge i lyset af præstationssamfundet, karakterræs og de sociale medier og om, hvorfor alting skal foregå i København.

I teltet testes også en række politikeres ærlighed med det gode gamle spil ’Jeg har aldrig…’, hvor politikerne har mulighed for at få fjernet nagende byrder og gå til valget med nyskuret og kridhvid samvittighed.

’Den nære’ gennemfører også citatquiz, hvor politikere skal regne ud, hvem der har sagt hvad. I debatten ’Politisk dilemmapanel’ besvarer tre erfarne politikere dine mest brændende spørgsmål. Hvad har du brug for at få styr på, inden du går i stemmeboksen?

Valgfolkemødet på Kvægtorvet gennemføres med konsulentbistand fra Foreningen Folkemødet, der står bag Folkemødet i Allinge på Bornholm. Mødet bliver dagen igennem dækket intenst på alle TV 2s platforme – TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 PLAY, TV2.DK og hos de otte TV 2 Regioner.

Når Valgfolkemødet er slut, sender TV 2 og TV 2 NEWS klokken 20.00 'Topmøde i Højlunds Forsamlingshus' direkte fra Kvægtorvet med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.