Valg-trio i spidsen for TV 2s valgaften

TV 2-valgaftenværterne Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen sammen med politisk kommentator Hans Engell. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Efter den hidtil største dækning af en valgkamp på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2-regionerne, tv2.dk og de sociale medier kulminerer det torsdag 18. juni. På valgdagen og -aftenen står værterne Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen samt politisk kommentator Hans Engell i spidsen for TV 2s dækning.

Siden statsminister Helle Thorning-Schmidt udskrev valg onsdag 27. maj, har TV 2, TV 2 NEWS, TV 2-regionerne og tv2.dk leveret en omfattende valgdækning, der har været forberedt gennem mange måneder.

Nu nærmer klimaks sig - nemlig valgdagen torsdag 18. juni - hvor danskerne afgør Folketingets sammensætning, og hvem der bliver den næste statsminister.

- Alt tyder på, at det bliver et meget tæt resultat, så vi tror på en dramatisk og meget spændende valgaften med både overraskelsesmomenter og triste miner. Vi glæder os rigtigt meget til at give danskerne den tætteste valgdækning på en vanvittigt spændende aften, lyder det fra værtstrioen.

Fra morgen til midnat
Valgdagen dækkes fra morgenstunden og helt frem til efter midnat på både TV 2, TV 2 NEWS og tv2.dk med masser af nyheder, reportager, interviews og analyser.

Kl. 16.50 åbner selve valgstudiet på Christiansborg Slotsplads, hvor værterne Cecilie Beck og Poul Erik Skammelsen sidder klar sammen med politisk kommentator Hans Engell. Og hele aftenen igennem følger de tre samt et stærkt reporterhold med bl.a. med Divya Das, Anders Langballe, Peter Lautrup-Larsen, Natasja Crone, Stéphanie Surrugue, Jesper Steinmetz, Janni Pedersen og Lasse Sjørslev valget på tætteste hold - både på Christiansborg, rundt om i landet og hos de forskellige partifester.

Valgaftenen rundes traditionen tro af med en partilederrunde, som sendes direkte fra Folketingssalen på Christiansborg.

- Jeg håber, at vores nyhedsdækning og debatprogrammer de seneste uger har været med til at gøre danskerne klogere på valget og gøre den demokratiske proces gennemsigtig. Vi har haft to skarpe topmøder mellem de to statsministerkandidater og en dynamisk partilederrunde på udskrivelsesdagen. Dagen før valget giver vi danskerne den sidste runde med alle ti partiledere, og vi har også flere gange sat dagsorden med indslag om sundhed, velfærd, offentlig forsørgelse, arbejdspladser og integration, som har skabt en vigtig og relevant debat om politisk prioritering. Samtidig har vi bl.a. via ’Danskernes redaktion’ og det nyskabende valgprogram ’Test dit valg’ givet ordet til danskerne, og i samarbejde med TV 2-regionerne har vi sendt 22 NYHEDERNE fra Vrå, Brande, Kolding og Horbelev med fokus på regionale vinkler, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, og fortsætter:

- På valgaftenen sender vi fra TV 2s studie på Christiansborg Slotsplads, som vil være en strålende ramme for en festaften for demokratiet. Vi sætter alle kræfter til for at give danskerne den bedst mulige dækning af et spændende valg og af de overraskelser, som altid opstår i løbet af en valgaften.

Ha' et sjovt valg - med Anders Breinholt på ZULU
TV 2 ZULU fejrer også demokratiets festaften, og det gør kanalen med et smil, når Anders Breinholt låner kanalen for en aften. Her vil han sammen med forskellige medværter følge valget direkte og på allernærmeste hold i en tre timers live-sending. Der er masser af muligheder for gode grin, når 'Natholdet' kaster falkeblikket på valgets absurditeter og morsomheder.

Og valget er ikke ukendt land for Anders Breinholt, som de seneste to uger på skift har haft de ti partiledere på besøg i 'Natholdet'.

'Natholdet Valg - direkte' sendes på ZULU torsdag 18. juni kl. 21 og kan også ses på TV 2 PLAY. Læs mere om ’Natholdet Valg – direkte’ her.

Følg TV 2s valgdækning på tv2.dk.

Se trailer for TV 2s valgaften her.