TV 2s Tour-app er hoppet i den gule førertrøje

TV 2s Tour-app har kun været på gaden i to døgn, men længe nok til at føre klassementet. Den populære app ligger nemlig allerede nr. 1 på listen over mest downloadede applikationer i App Store – og den holder pladsen.

iPhone skærmbillede.


Verdens hårdeste cykelløb, Tour de France, er i gang, og set med danske øjne er det startet godt.

På Tourens første etape, Liége – Searing, kørte den danske Team Saxo Bank-rytter Michael Mørkøv sig til den prikkede bjergtrøje - en begivenhed som TV 2 dækkede på alle platforme: TV 2, TV 2 Play, tour.tv2.dk og TV 2s Tour-app. Se App Store her.

Og netop Tour-app’en er også kommet godt fra start. Applikationen blev sendt på gaden sent fredag aften, og allerede i løbet af søndag var den rykket op på førstepladsen på listen over mest downloadede applikationer i App Store – en plads, som den indtil videre holder.

Alene i løbet af lørdag, hvor prologen blev kørt, blev app’en downloadet mere end 6.800 gange til iPhone, hvilket er godt og vel 50 procent flere downloades end Tour-app’en fik i samme tidsrum sidste år. I løbet af søndagen blev den downloadet yderligere 10.400 gange til iPhone, og med et samlet antal downloades på 17.240 i løbet af to dage var det altså rigeligt til den gule førertrøje.

Onsdag 4. juli har app'en passeret 35.000 downloades og fastholder dermed førstepladsen.

Tag Leth med på sydpå
Igen i år giver Tour-app’en adgang til nyheder, video, resultater, liveopdateringer og en masse andet fra Tour de France, heriblandt nogle nye features.

Én af dem er den direkte Tour-radio med Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth. Tour-radioen, der er lydsporet fra TV 2s live-transmissioner, sikrer at danskere, som ikke er i nærheden af et fjernsyn, alligevel kan følge med i, hvordan etaperne udvikler sig.

Tour-radioen er også oplagt, hvis ferien fx går sydpå, og Touren skal følges på udenlandsk tv. Ved at skrue ned for de udenlandske kommentatorer på fjernsynet og op for lydsporet på smartphonen, kan Touren nydes til lyden af Leth og co. – uanset hvor man befinder sig.