TV 2 Zulu sætter tv-program i bero

Kanalchef Maiken Wexø: Deltagernes sikkerhed og tryghed går forud for alt andet, og derfor udskydes beslutningen om et nyt tv-program, der omfatter flyvning i mindre træningsfly.

Kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Zulu. (Foto: Lars H / TV 2)

TV 2 Zulu har udskudt beslutningen om et nyt program, ”Top Dog”, hvor kendte danskere skal være piloter i mindre træningsfly og konkurrere i forskellige øvelser i luften. Det sker efter weekendens flyveulykke i Skrydstrup Lufthavn, der kostede en person livet, og som nu skal undersøges af Havarikommissionen.

- Vi tager selvfølgelig situationen meget alvorligt. Det må gerne være spændende - og til tider meget spændende – at medvirke i TV 2 Zulu-programmer, men det skal altid være sikkert, og vores deltagere skal føle sig trygge. Derfor udskyder vi beslutningen om den pågældende programserie indtil videre, siger kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Zulu.

TV 2 Zulu har udviklet på den nyskabende programserie ”Top Dog” gennem længere tid, og kanalen håber, at programserien kan sættes i produktion på et senere tidspunkt. TV 2 Zulu har under udviklingen af programmet foretaget prøve-optagelser af flyvninger og træning i luften.

- Der har ikke på noget tidspunkt været tvivl om sikkerheden i projektet, men når der sker uheld af denne karakter, giver det anledning til at overveje bl.a. timingen af programmerne. I den nuværende situation er vi nødt til at undersøge sagen en ekstra gang og afvente myndighedernes konklusion. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, siger Maiken Wexø.