TV 2 inviterer til Valgfolkemøde på Kvægtorvet

TV 2s hovedsæde på Kvægtorvet i Odense bliver hjemsted for et stort Valgfolkemøde søndag 19. maj 2019. (Foto: TV 2)

Tusindvis af vælgere møder de opstillingsberettigede partier og kan debattere med politikerne, når TV 2 søndag 19. maj gør sit hovedsæde i Odense til hjemsted for en fornyelse af den levende, demokratiske debat frem til valgene til Folketinget og Europa-Parlamentet.

Valgkampen til folketingsvalget og Europa-Parlamentsvalget er i gang, og en af nyskabelserne i forbindelse med disse valg foregår i TV 2s hovedsæde i Odense. Her åbner TV 2 og TV 2 Regionerne søndag 19. maj Kvægtorvets ikoniske Midtergang og udendørsarealer for et Valgfolkemøde, hvor der forventes flere tusinde vælgere til levende, demokratisk debat med politikere fra hele landet. Det hele kan følges på TV 2, TV 2 Regionerne, TV 2 NEWS, TV2.DK samt på TV 2 PLAY.

Alle de opstillingsberettigede partier til Folketinget medvirker med toppolitikere, kandidater og ildsjæle i løbet af Valgfolkemødet på Kvægtorvet. Valgfolkemødet kommer til at indeholde en lang række debat-arrangementer, og hvert parti får herudover et område, hvor de kan byde Valgfolkemøde-gæsterne indenfor.

Valgfolkemødet danner også ramme om debatter op til valget til Europa-Parlamentet.

- Når vi på TV 2 under valgkampen i højere grad vil ud i landet og dække valgene med hele Danmark som udgangspunkt, sker det for at være tættere på, hvad danskerne finder vigtigt og især ønsker at debattere. Valgfolkemødet på Kvægtorvet er et glimrende eksempel, for det bliver stedet, hvor vi samler politikere og vælgere, og hvor vi vil genoplive og forny den demokratiske debat, siger TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Læs mere om TV 2s valgdækning i denne pressemeddelelse.

Fra TV 2s valgtrailer forud for folketingsvalget 2019.

Valgfolkemødet på Kvægtorvet gennemføres med konsulentbistand fra Foreningen Folkemødet, der står bag Folkemødet på Bornholm.

- Folkemødet har fået en unik position i det danske deltagelsesdemokrati. Den position, ønsker vi, skal bidrage til, at vi ikke blot skaber dialog og debat på Folkemødet i Allinge, men hele året rundt. Derfor er det helt naturligt for os at indgå samarbejde med TV 2 om udviklingen af Valgfolkemødet, siger direktør Mads Akselbo Holm, Foreningen Folkemødet, og fortsætter:
 
- Vores håb er, at vi sammen med TV 2 kan tage det bedste fra Folkemødet i Allinge i uge 24, hvor fællesskab, respekt og dialog er bærende elementer, og omsætte det i de nyskabende rammer på Kvægtorvet, så vi får et tiltrængt, nyt tiltag i den danske valgkamp.

Kan også følges på tv og digitalt
Hvis man ikke har mulighed for at være i Odense søndag 19. maj mellem klokken 9 og 19, kan man alligevel følge den levende debat på Valgfolkemødet. Både TV 2 og TV 2 NEWS vil gennem store dele af dagen sende live fra Valgfolkemødet, som også vil blive dækket på TV2.DK og TV 2 PLAY. Flere af TV 2 NEWS’ politiske magasinprogrammer vil blive sendt fra Valgfolkemødet på Kvægtorvet.

- Vi ser frem til, at flere tusinde engagerede danskere mødes til politiske diskussioner på Kvægtorvet midt i en valgkamp til to valg, som bliver både uforudsigelige og spændende. Vi glæder os meget til at lægge rammer til en debat, der bliver præget af nærvær, dialog og det personlige møde mellem vælgere og politikere – den klassiske, demokratiske samtale uden filter. Samtidig vil vi sørge for, at engagementet på Kvægtorvet kan ses og fornemmes i hele landet via den tætteste dækning af et politisk arrangement, som vi nogensinde har leveret, siger TV 2s valggeneral, Ulla Pors Nielsen, der er chef for TV 2 NEWS og TV 2 Event.

Også de otte TV 2 Regioner vil være til stede på Valgfolkemødet med egne redaktioner og en fælles debatscene, hvor nære, regionale emner kommer til diskussion mellem politikere og vælgere.

- Valgfolkemødet bliver det mest konkrete og direkte udtryk for den demokratiske kontrakt, som vi medier altid skal opfylde i en valgkamp, så danskerne kan stemme på et oplyst grundlag. Alle TV 2 Regioner brænder for sammen med TV 2 at gøre denne søndag på Kvægtorvet i Odense spændende og underholdende for hele landet – og fra hele landet. Vi glæder os, for det bliver en festlig, folkelig dag for hele byen, hele Fyn – og hele Danmark, siger direktør Esben Seerup, TV 2/Fyn.

Valgfolkemødet lukker klokken 19.00, og klokken 20.00 er der ’Topmøde’ i ’Højlund Forsamlingshus’ direkte fra TV 2 fra Kvægtorvet, hvor valgets topkandidater Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) mødes til politisk duel. Cecilie Beck leder debatten, mens NEWS-vært Gertrud Højlund inddrager publikum i diskussionerne.

Også andre medier er engageret i TV 2s Valgfolkemøde og gennemfører egne debatter i løbet af dagen. Det gælder både Altinget og Radio24syv, mens Fyens Stiftstidende har et samarbejde med TV 2/Fyn.

Praktiske informationer om Valgfolkemødet søndag 19. maj 2019:

  • Området, hvor valgfolkemødet holdes, åbner klokken 9.00 og lukker klokken 19.00. De første aktiviteter på pladsen begynder klokken 10.00.
  • Adgang er gratis, men tilmelding er nødvendig af hensyn til bespisning og sikkerhedsmæssige forhold.
  • Af sikkerhedsmæssige grunde kan det i perioder være nødvendigt at lukke for yderligere adgang, hvis antallet af gæster bliver meget stort.
  • På eventportalen https://app.tame.events/valgfolkemoede kan man få information om indretningen af valgfolkemødepladsen, dagens program mv. Det er også via denne portal, man kan bestille en gratis billet til Valgfolkemødet.