TV 2 inviterer danskerne til klimadebat i ’Højlunds Forsamlingshus’

Tv-vært Gertrud Højlund fotograferet ved Vallekilde Højskole i Odsherred, som onsdag 11. september er hjemsted for klimadebat på TV 2. (Foto: Søren Branick Juhl / TV 2)

Når TV 2 i næste uge sætter klimaet og vores ansvar til debat, sker det blandt andet i programmet ’Højlunds Forsamlingshus’, der sendes direkte fra Vallekilde Højskole.

I hele den kommende uge sætter TV 2 klimaudfordringerne og menneskers ansvar for klimaet til debat. Ugen kulminerer med eventen ’Danmark planter træer’ lørdag 14. september, hvor TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening samler penge ind for blandt andet at skabe otte folkeskove over hele landet.

Midt i ugen – onsdag 11. september klokken 20.50 – er TV 2-programmet ’Højlunds Forsamlingshus’ rammen om en debat, der blandt andet handler om, hvorvidt klimaudfordringerne er vores eget eller samfundets ansvar.

- Vi mennesker fylder så meget, at det påvirker klimaet, og hvad skal vi så gøre ved det? Der er brug for konkrete ideer og svar på, hvad den enkelte kan gøre, og hvad samfundet og verden skal gøre for at få styr på klimaudfordringerne, og vi håber at finde nogle af dem i debatten i ’Højlunds Forsamlingshus’. Vi rykker ind på Vallekilde Højskole i Odsherred, og vi fylder salen med nysgerrige danskere, eksperter og nogle af de politikere, der skal udstikke rammerne, fortæller Ulla Østergaard, politisk udviklingschef på TV 2.

Vært i programmet er TV 2 NEWS-vært Gertrud Højlund – datter af Niels Højlund, der var bestyrer i TV 2s forsamlingshusdebatter i tv-stationens tidlige år.

Det er muligt at blive publikum til debatten på Vallekilde Højskole. Billetter kan fås via billetto.dk.

Læs mere her om TV 2s fokus på klimaspørgsmål gennem efterårets programmer.

TV 2 genoplivede i valgkampen 2019 'Højlunds Forsamlingshus' - her fra Folkehjem i Aabenraa - hvor debatprogrammet fik en fin modtagelse hos danskerne. (Foto: Frank Cilius / Ritzau Scanpix / TV 2)

Forsamlingshuset sætter tv-stikket til en folkelig debat
’Højlunds Forsamlingshus’ er et legendarisk TV 2-program fra kanalens første år, og i valgkampen 2019 blev programmet genoplivet i et ønske om at forny den levende, demokratiske debat.

Valgkampens nye udgaver af ’Højlunds Forsamlingshus’ med direkte debatter i Aabenraa, Aalborg og Odense blev en markant og anmelderrost succes. Gertrud Højlund er glad for, at TV 2 allerede nu er klar med endnu et program.

- Hverken under min fars bestyrelse af programmet eller nu er der tale om, at man har opfundet en ny, dyb tallerken. Derimod sætter vi tv-stikket til en folkelig debat, og dén kan en masse ting, som vi måske havde glemt i medierne. De fleste journalistiske redaktioner, jeg kender, vil meget gerne ”inddrage seerne”, men i Forsamlingshuset er seerne hovedpersoner på linje med de politikere, der repræsenterer den kollektive vilje i samfundet, siger Gertrud Højlund og fortsætter:

- Jeg synes, det var meget tydeligt fra valgkampens første program, at det var lang tid siden, vi i medierne havde haft held med at understøtte et oprigtigt, kritisk, åbent og nysgerrigt møde mellem danskerne og politikerne og give dem mulighed for at udveksle holdninger. Og det var opløftende, at dette møde over en bred kam blev taget godt imod.

-------

Se trailer for 'Højlunds Forsamingshus' herunder.

- Nu håber vi, at den energi, der lå i valgkampens hede, kan genfindes i andre spørgsmål. I første omgang spørgsmålet om den grønne omstilling, der også blev afgørende for valgresultatet, og som nu skal omsættes til faktisk politik og en anderledes og grønnere hverdag for os danskere, siger Gertrud Højlund.