TV 2 sætter ekstra fokus på vores jord – og på vores ansvar

TV 2 giver i resten af 2019 og ind i 2020 yderligere opmærksomhed til et af de spørgsmål, som optager danskerne allermest: Vores jord – og menneskers ansvar for klimaet og miljøet på kloden.

Eventen ’Danmark planter træer’ i uge 37 er den første af flere særlige programmer i efteråret, hvor TV 2 sætter klima, miljø og vejr i fokus. ”Mange danskere er bekymrede og efterlyser en måde, hvorpå de selv kan gøre en forskel for klimaet”, siger TV 2s kanalchef.

TV 2 giver i resten af 2019 og ind i 2020 yderligere opmærksomhed til et af de spørgsmål, som optager danskerne allermest: Vores jord – og menneskers ansvar for klimaet og miljøet på kloden.

Det sker i events, programmer, debatter og nyhedsudsendelser på TV 2, hos TV 2 Regionerne og på TV2.DK.
 
Den første event ’Danmark planter træer’ foregår allerede i uge 37, hvor TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening går sammen om landets første store indsamlingsshow til gavn for klimaet. Målet er at plante én million træer sammen med danskerne og skabe nye Folkeskove i hele landet.
 
’Danmark planter træer’ kulminerer lørdag 14. september i et stort indsamlingsshow på TV 2 med Puk Elgård og Mikkel Kryger som værter. Showet finder sted midt i en skov – ved foden af det ikoniske ’Skovtårn’ i Faxe Kommune.
 
- Klimaforandringerne er et af de mest debatterede emner herhjemme. Mange er bekymrede og efterlyser en måde, hvorpå de selv kan gøre en forskel for klimaet. TV 2 har – som publicist – taget det standpunkt, at vi vil sætte ekstra fokus på klimaudfordringen og tage diskussionerne om, hvad vi kan og skal gøre ved den. Og det helt nye er, at vi tilbyder at være en del af løsningen, når vi 14. september samler ind til plantning af træer i otte folkeskove i Danmark og til bevarelse af dansk skov og regnskov i udlandet, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.
 
Læs mere om ’Danmark planter træer’ her og her.

Hvad er op og ned i debatten?
Kanalchefen understreger, at der hverken er tale om en politisk eller aktivistisk kampagne, hvor TV 2 fortæller, hvad danskerne skal mene om det menneskelige aftryk på jordens klima og miljø.
 
- Vi blander os ikke i danskernes livstilsvalg eller i, om de vil flyve lange distancer eller spise bøf flere gange om ugen. Men TV 2 vil hjælpe med fakta og oplyse om, hvad der er op og ned i debatten, siger Lotte Lindegaard.
 
Hun siger, at ’Danmark planter træer’ og TV 2s øvrige programmer med klimafokus skal skabe øget viden og refleksion om verdens klima og om de ting, man selv kan gøre.
 
- Da vi sidste år besluttede at give særlig plads til klima- og miljøspørgsmålet i 2019, havde vi ingen anelse om, at folketingsvalget 5. juni ville blive ”Danmarks første klimavalg ”. Det blev det, og danskernes engagement i klimaudfordringen er høj grad udtryk for ’Alt det vi deler’. Dette engagement har bekræftet os i det rigtige og vigtige i at sætte fokus på menneskers aftryk på vores alle sammens jord, siger Lotte Lindegaard.

Værterne Sebastian Klein, Anders Kofoed og Vicky Knudsen tager os helt tæt på det vilde dyreliv. (Foto: Frej Schmedes / TV 2)

Det vilde dyreliv i vores private haver
TV 2s ekstra fokus på klima, miljø og biodiversitet skydes i gang med programserien ’Vores vilde vej’, som fra mandag 12. august ser på det vilde dyreliv, der lever side om side med os lige ude foran vores havedør. ’Vores vilde vej’ ser også på, hvordan man kan gøre sin have mere venlig over for de små dyr og dermed hjælpe med at løse den økologiske krise, som ifølge eksperter er under hastig udvikling.
 
Klimaudfordringen kommer også til debat i en særlig udgave af ’Højlunds Forsamlingshus’ med Gertrud Højlund som vært. Debatprogrammet sendes onsdag 11. september på TV 2. Ugen efter ’Danmark planter træer’ – uge 38 – sætter TV 2 fokus på plastikforurening.
 
I programrækken ’Kurs mod nord’, der sendes senere på efteråret, tager familien Beha Erichsen igen til de nordlige breddegrader og beretter om synlige ændringer i naturen som følge af klimaforandringer.
 
Nyhederne og TV 2 Vejret dækker også
Som en del af temaet vil der dagligt på TV 2 være fokus på klima og miljø. Udover rækken af programmer på TV 2 og TV 2 PLAY har TV 2 Nyhederne og TV2.DK et kontinuerligt fokus på klimaet, ligesom TV 2 Vejret følger nøje med i de vejrfænomener, som rammer Danmark og resten af verden.
 
- Klimakrisen er en af vor tids helt store udfordringer, og derfor har TV 2 Nyhederne og TV 2 Vejret selvfølgelig også ekstra fokus på denne problematik. Vores rolle er at bidrage med fakta og oplysning, siger Jacob Kwon, chef for TV 2 Nyhederne, der blandt andet i sin 21.30-udsendelse har haft stor fokus på klimaspørgsmål.
 
Se trailer for ’Vores jord. Vores ansvar’ herunder.