TV 2 Charlie: Succes med krimisommer gentages

Når TV 2 Charlie byder indenfor til sommerens krimisommer, er det med nye afsnit af bl.a. "Lov og uorden" og "Kommissær Rex".

Fra det første af de nye afsnit af "Lov og uorden", som kan ses på TV 2 Charlie mandag 31. maj.


De to seneste somre har TV 2 Charlie - med succes - budt på krimiserier, og sommeren 2010 bliver ingen undtagelse. Og blandt de mange serieafsnit er der også helt nye og ikke-tidligere viste afsnit på vej til skærmen.

Krimisommeren 2010 begynder mandag 31. maj, hvor TV 2 Charlie viser det første af godt 40 helt nye afsnit af den populære engelske politiserie "Lov og uorden".

Sandra Pullman og hendes nydannede team i "Fornyet mistanke".

"Fornyet mistanke"
De nye afsnit af denne Charlie-klassiker fra politistationen Sun Hill sendes mandag-fredag klokken 20.00 og efterfølges klokken 20.50 af krimiserien "Fornyet mistanke" med kriminal-kommissær Sandra Pullman og hendes nydannede team af mere eller mindre uligevægtige og aldrende kriminalfolk.

Kriminalfolkene får i hvert afsnit til opgave at opklare gamle, uopklare-de sager. Ikke nok med at sagerne er komplice-rede - Pullman sættes ydermere på lidt af en prøve med de småsære kriminalveteraner og deres temmelig forældede opklaringsmetoder. Også denne serie viser TV 2 Charlie nye episoder af - nemlig otte afsnit, som er på skærmen fra 13. juli.

Inspector Lynley (Nathaniel Parker) og kriminalassistent Barbara Havers (Sharon Small) er fast makkerpar i krimiserien "Inspector Lynley".

"Inspector Lynley"
Klokken 21.50 sender TV 2 Charlie den meget populære engelske krimiserie "Inspector Lynley". De britiske anmeldere udråbte "Inspector Lynley" som den fødte arving til Inspector Morses krimitrone - og ikke uden grund.

Den prisbelønnede krimiforfatter Elizabeth George har med Scotland Yards førende opdagere - den flotte, veltalende og aristokratiske Inspector Thomas Lynley og hans mutte, indelukkede kriminalassistent Barbara Havers - skabt et umage opdagerpar, som er enestående i engelsk krimifiktion.

De fleste afsnit af "Inspector Lynley" har tidligere været vist på TV 2 Charlie - dog er de to sidste afsnit, der sendes i uge 26, helt nye og ikke tidligere vist i Danmark.

Amanda Burton som retsmedicineren Samantha Ryan i den engelske krimiserie "Tavse vidner".

"Tavse vidner"
Når alle afsnit af "Inspector Lynley" er vist i uge 26, sender TV 2 Charlie to daglige afsnit af det engelske retsmedicinske krimi-drama "Tavse vidner" med retsmedicineren Sam Ryan (spillet af Amanda Burton) som hovedpersonen i langt de fleste afsnit.

Sam Ryan er egentlig fra Nordirland og har en svær barndom bag sig. Hun har ikke let ved at stole på andre mennesker, men har stor indføling og engagerer sig meget stærkt i de sager, hun skal opklare.

Senere på sommeren byder TV 2 Charlie også på krimiserierne "Murdoch-mysterierne" og "Uskyldigt dømt" med den kontroversielle og idealistiske strafferetsprofessor ved universitetet i Uppsala Marcus Haglund (spillet af Mikael Persbrandt) i hovedrollen.

Rex' makker i de nye afsnit af "Kommissær Rex" hedder Lorenzo Fabbri og spilles af Kaspar Capparoni. Han er - som navnet antyder - italiener, og han tager Rex med til Rom, hvor de nye afsnit foregår.

"Kommissær Rex"
I den sene krimiflade genudsender TV 2 Charlie "Kommissær Rex" om politihunden Rex, der er klog og modig og vil gøre alt for sin partner, detektiv i Wiens drabsafdeling, Richard Moser.

Richard og Rex er et team med bid i, og der er ingen tvivl om, at Richard er den heldigste detektiv i drabsafdelin-gen. Hans partner er ikke blot smart, frygtløs og loyal. Han kan også være muse-stille i timevis og fortæller aldrig dumme vittigheder.

TV 2 Charlie har erhvervet rettighederne til 18 nye afsnit af "Kommissær Rex", der foregår i Italien, og de er på skærmen fra 20. juli.

Også efter "Kommissær Rex" - i et par timer lige efter midnat - er der krimi på TV 2 Charlie, nemlig politiserien "Mannions distrikt" og krimiserien "Detektiv Monk".