Sølvvinderne sætter seerrekord

Aldrig tidligere er en sportsbegivenhed set af så mange danskere som søndagens VM-finale i håndbold – og aldrig tidligere har danskerne brugt så meget tid på at følge en håndboldslutrunde i tv. Hovedparten af VM-seningen foregik på TV 2, som også vandt kampen om finaleseerne.


På banen måtte de danske håndboldherrer nøjes med sølv, men hos seerne stryger de helt til tops. Således er den netop afsluttede VM-slutrunde i Sverige den mest sete håndbold-slutrunde nogensinde med et gennemsnitligt forbrug for alle danskere på næsten ti timer.

Helt nøjagtigt brugte hver dansker 9 timer og 50 minutter i selskab med de danske håndboldherrer på TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 SPORT, DR1 og DR HD. TV 2-gruppen står for 58 procent af denne sening, mens DR1 og DR HD står for 42 procent.

- TV 2 er hele Danmarks håndboldkanal, og håndbolden er en vigtig del af TV 2s DNA, så det er selvfølgelig dejligt at se, at sporten har den enormt brede interesse, som tallene viser, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, der glæder sig over, at TV 2 allerede til marts viser håndboldherrerne igen, når Danmark spiller to EM-kvalifikationskampe mod Rusland.

Mest sete sportsprogram nogensinde
VM-finalen mellem Danmark og Frankrig blev set af hele 2.670.000 danskere, og også her valgte hovedparten at se finalen på TV 2. Således så 1.448.000 danskere VM-finalen på TV 2, mens 1.222.000 fulgte dramaet på DR1 og DR HD, viser Gallups officielle seertal.

- Jeg er glad for, at flest danskere valgte at se finalen på hele Danmarks hjemmebane, og jeg betragter det som et cadeau til vores VM-hold og TV 2s måde at dække den slags events på. Og så kan vi kun håbe, at det smitter af på vores håndboldlørdage, hvor man jo uge efter uge kan se en masse af de danske landsholdsspillere, siger Frederik Lauesen.

Da flest så med – mod slutningen af omkampen – sad imponerende 3.127.000 danskere og så VM-håndbold på TV 2, DR1 og DR HD tilsammen.

De mange seere gør VM-finalen til det mest sete sportsprogram nogensinde. Kun fulgt til dørs af fodboldlandsholdets EM-semifinale og EM-finale i 1992, som blev set af henholdsvis 2.655.000 og 2.632.000 danskere på TV 2.

Den næstmest sete kamp under slutrunden var fredagens VM-semifinale mellem Danmark og Spanien, som på TV 2 blev set af 2.238.000 danskere. Seertallet toppede, da 2.695.000 så med mod slutningen af det seværdige håndboldbrag.

Stor stigning i seningen
Sammenligner man seerforbruget med VM-slutrunden i 2009, hvor Danmark også var i semifinalen, brugte hver dansker dengang i gennemsnit 6 timer og 48 minutter, så interessen for håndboldherrerne er vokset med hele 45 procent siden da.