Rekorder til ”Dags Dato”

BBC-programmet om de mystiske svenske tvillingesøstre blev set af flere end en halv million danskere – rekord for ”Dags Dato”, som dermed også opnåede sæsonrekord for programserien.

Fra "Dags Dato: De mystiske tvillingesøstre". (Videoprint: TV 2)

Den enestående og tankevækkende BBC-dokumentar ”De mysti-ske tvillingesøstre”, som ”Dags Dato” sendte tirsdag aften, gav flere imponerende seerrekor-der til ”Dags Dato”.

Programmet blev set af 516.000 danskere, og det er det højeste seertal nogensinde til ”Dags Dato” i den periode, hvor programmet er blevet sendt klokken 22.50.

Blandt de 21-50-årige var seertallet 244.000 – også rekord for ”Dags Dato”-programmerne.

Tirsdagens program fulgte op på nogle optagelser, BBC foretog for to år siden, hvor tvillingesøstrene opførte sig gådefuldt og grufuldt og bl.a. løb sig rundt mellem biler og lastbiler på en britisk motorvej. Søstrene var sandsynligvis ramt af en midlertidig sindssygdom, og få dage senere endte den ene søster med at knivdræbe en tilfældig mand.

- Den store seertilslutning til tirsdagens ”Dags Dato” var samtidig med til at sikre en suveræn sæsonrekord til ”Dags Dato” både blandt alle danskere og blandt de 21-50-årige. Blandt de 21-50-årige har seertilslutningen i den seneste sæson ligget 26 procent højere end til den forrige rekordsæson i foråret 2010, siger ”Dags Dato”-redaktør Jesper Nilausen.

I de kommende uger – hvor TV 2s nye late prime-flade med bl.a. ”Natholdet” med Anders Breinholt, ”Station 2 Politirapporten”, ”Hutlihut” og ”LPS” går i luften - holder ”Dags Dato” sendepause, men programmet vender tilbage om nogle måneder.