Rekord-seertal til DMA

Det gennemsnitlige seertal til lørdagens show på TV 2 var på 958.000 – og der var 1.067.000 seere, da flest så med.

Agnes Obel blev den store vinder ved "DMA 2011", som blev den mest sete udgave nogensinde af musikuddelingen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)


Danish Music Awards er i dén grad tilbage på landsdækkende tv. Lørdagens storslåede show på TV 2 er med 958.000 seere den mest sete udgave af Danish Music Awards og Dansk Grammy, som nogensinde er sendt på tv. Samtidig blev showet højt vurderet – til 4,0 på en skala fra 1 til 5.
 
Den hidtidige seerrekord stammer fra marts 2001, hvor Danish Music Awards blev set af 854.000 danskere på TV 2. Da showet senest blev sendt på tv – på DR1 i 2007 – så 562.000 danskere med.
 
TV 2s programchef, Keld Reinicke, glæder sig over, at den fornyelse af Danish Music Awards, som TV 2 har stået i spidsen for, blev så godt modtaget hjemme i stuerne.
 
- Vi har sagt, at når vi skulle sende DMA igen, skulle det være folkeligt og samtidig overdådigt, med musikalske overraskelser og med optræden, som danskerne udelukkende kan opleve ved dette show, siger TV 2s programchef, Keld Reinicke, og fortsætter:
 
- På TV 2 har vi samtidig truffet et strategisk valg om, at vi vil have dansk musik tilbage på tv. Vi vil dyrke den danske sangskat og de fremragende danske sangere, og det gør vi gennem programmer som ”Toppen af poppen”, Danish Music Awards og ”Voice – Danmarks største stemme”.
 
Samarbejde med IFPI og KODA
TV 2 har samarbejdet med musikselskabernes brancheorganisation IFPI og med KODA om årets Danish Music Awards, og også herfra er der stor tilfredshed med lørdagens show og med eksponeringen på TV 2.
 
- Musikbranchen og TV 2 har igennem længere tid samarbejdet om at skabe et Danish Music Awards, der står mål med kvaliteten i dansk musik. Det synes jeg, at både de optrædende musikere og TV 2 lykkedes med i lørdags, og derfor er jeg også rigtig glad for, at et rekordstort antal danskere fulgte begivenheden, siger Henrik Daldorph, bestyrelsesformand for IFPI.
 
DMA 2011 blev genudsendt søndag eftermiddag, og her var seertallet 184.000.