Rekord i danskernes håndboldsening

Vi elsker håndboldpigerne - aldrig tidligere har de danske tv-seere brugt så meget tid på at følge en slutrunde for kvinder.

Louise Burgaard og de øvrige kvinder på det danske håndboldlandshold blev fulgt tæt af danskerne på tv. (Arkivfoto: All Over / TV 2)

Det endte med bronzemedaljer til Danmark ved VM i 2013, men når det gælder danskernes lyst til at følge håndboldkvinderne, var metallet af glitrende guld.

Under VM i kvindehåndbold i Serbien brugte hver dansker i gennemsnit 5 timer 20 minutter på at følge med i slutrunden – herunder Danmarks kampe, studieprogrammer og VM-kampe uden dansk deltagelse.

Så lang tid har danskerne aldrig tidligere brugt på en kvindeslutrunde i håndbold.

I 2011 – hvor Danmark også nåede i semifinalen og endte med at tabe bronzekampen – var seerforbruget på 5 timer 5 minutter pr. dansker. I 1997, hvor Danmark endte med at få VM-guld, brugte hver dansker 5 timer 7 minutter på at følge VM-slutrunden på tv.

Den mest sete kamp under VM-slutrunden blev Danmarks semifinale mod Brasilien på TV 2. Her så gennemsnitligt 1.700.000 danskere med – og flere end 1,8 mio. seere, da flest fulgte med på tv.