Præsidentvalg blev fulgt på TV 2

Nattens og morgenens valgdækning blev fulgt af mange seere – knap en halv million danskere så Obamas tale live på dansk tv.

Fra TV 2s All American valgnat: Johannes Langkilde interviewer USA's ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton (th.). Til venstre ses USA-ekspert Mads Fuglede, der medvirkede i hele TV 2s næsten 12 timer lange valgprogram.

Hvis der har været en træthed over tv-dækningen af det amerikanske præsidentvalg, var den pist forsvundet, da valget blev afgjort natten mellem tirsdag og onsdag dansk tid. For her var seertallet til valgdækningen på TV 2 og DR helt på niveau med det historiske valg i 2008, hvor USA for første gang valgte en farvet præsident.

Samtidig var TV 2s valgdækning den foretrukne hos danskerne - både sent tirsdag aften, om natten og i løbet af onsdag morgen, hvor resultatet stod klart, og hvor republikaneren Mitt Romney og den genvalgte Barack Obama holdt taler til de amerikanske vælgere.

Kun én time i den periode, hvor TV 2 og DR dækkede præsidentvalget samtidig, var der flest seere på DR1 og DR Update. Det var tirsdag klokken 21-22, hvor DR1 havde glæde af godt seermæssigt tilløb fra bl.a. "Hammerslag".

Klokken 22-24 var der lidt flere seere på TV 2 og TV 2 NEWS, og forskellen blev endnu større i TV 2s favør efter midnat samt onsdag morgen.

Mellem midnat og klokken 06.00 havde TV 2 og TV 2 NEWS i gennemsnit 111.000 seere, mens DR1 og DR Update blev set af 37.000 i snit. Tilsammen havde kanalerne to og en halv gange flere seere end normalt.

- Det var en lang aften, nat og morgen, hvor vi på TV 2 forsøgte at skabe dansk valgstemning sammen med de amerikanske resultater – og det lykkedes, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, og fortsætter:

- Vi sendte i næsten 12 timer i træk – et virkeligt maraton – men det gav pote, for seerne var med hele vejen. TV 2 ønsker at være danskernes foretrukne samlingssted ved store begivenheder, så vi er utroligt glade for opbakningen.

Klokken 06.00-10.00 onsdag morgen og formiddag havde TV 2 og TV 2 NEWS i gennemsnit 234.000 seere til amerikansk valgdækning, mens DR1 og DR Update havde 109.000 seere i snit.

Tilsammen havde TV 2 og DR flere end dobbelt så mange seere som normalt i dette tidsrum. Knap en halv million danskere så med på TV 2 og DR’s direkte transmission, da Barack Obama onsdag morgen holdt sin vindertale i Chicago. En tale, som på TV 2 - og kun på TV 2 - i øvrigt blev live-tekstet til dansk.