Peter Brüchmann stopper på TV 2

Peter Brüchmann stopper på TV 2. (Foto: TV 2)

TV 2s digitale chef ønsker at forlade TV 2 efter at have bidraget til et professionelt løft af tv2.dk og apps.

Efter næsten to år i spidsen for TV 2 Digital har Peter Brüchmann valgt at takke af – en beslutning, som skal ses i forlængelse af TV 2s nye koncernstrategi og ambitionen om at sikre en digital transformation af TV 2.

- TV 2 har truffet en rigtig og offensiv beslutning ved at løfte det digitale område ind i direktionen. Jeg har i den forbindelse kigget på den bane, der ligger foran mig på TV 2 og konkluderet, at den ikke er det, jeg blev ansat til. Derfor siger jeg min stilling op på TV 2, men jeg gør det helt uden bitterhed og dårlige vibrationer, for jeg er glad for og stolt over at have været en del af TV 2s målrettede indsats mod at lykkes i en digital virkelighed. Jeg ønsker TV 2, det dygtige hold i TV 2 Digital og i TV 2s øvrige afdelinger alt det bedste. TV 2 er godt rustet med dette stærke hold, siger Peter Brüchmann.

Han har endnu ikke lagt sig fast på, hvad fremtiden skal bringe, men vender i første omgang tilbage til rollen som direktør i eget firma, 2020 by Brüchmann, hvor han inden sin ansættelse på TV 2 arbejdede med ledelse, skrev bøger, holdt foredrag, lavede interviews og kommenterede på sport og samfundsforhold.

Nyhedsdirektør Michael Dyrby takker Peter Brüchmann for indsatsen i spidsen for tv2.dk, der i juli for første gang i sitets 17-årige levetid blev målt som Danmarks største mediesite – målt på antallet af brugere, ligesom TV 2 er førende på apps og sociale medier.

- Jeg har stor respekt og forståelse for Peter Brüchmanns beslutning. Han har siden sin ansættelse flyttet tv2.dk i en meget professionel retning, hvilket bliver synligt for enhver, når vi inden længe er klar med et helt nybygget site. Peter efterlader et tv2.dk og vores andre digitale tjenester i topform og med fremgang over hele linjen, og det er i høj grad hans fortjeneste. Det skal Peter have en stor tak for, siger Michael Dyrby.

Peter Brüchmann fratræder pr. 1. november 2015, og stillingen som digital chef vil i første omgang ikke blive genbesat. Rekrutteringsprocessen frem mod en digital udviklingsdirektør på TV 2 skrider planmæssigt fremad.