OL på alle TV 2s platforme

På web, på tablets og på mobilen. TV 2 sørger- selvfølgelig - for OL-dækning på alle platforme.

TV 2s OL-site på ol.tv2.dk.


På fredag 27. juli skydes OL 2012 i gang ved en imponerende åbningsceremoni i London.

Samtidig skyder TV 2 NET gang i en række OL-tiltag på web, tablets og mobil, som - sammen med TV 2s hovedkanal - skal sikre danskerne en 360 graders dækning af verdens største sportsbegivenhed.

- De digitale medier er ikke længere ”bare” ny teknologi, de er en integreret del af vores tankegang. Derfor er det naturligt, at TV 2 dækker OL på tv og på de digitale platforme. Det skal altså ikke ses som et supplement til tv-dækningen, men som en del af en helhedsdækning af en stor begivenhed, siger Gregers Wedell-Wedellsborg, direktør for indhold på TV 2 NET.

OL på TV 2 Play
På TV 2 Play kan man se alt det OL, som vises på TV 2s hovedkanal, men samtidig oprettes en særlig OL-kanal, som sender OL 24 timer i døgnet – og altså en masse anden sport end det, man kan se på hovedkanalen.

- TV 2 Play er danskernes adgang til TV 2s indhold, når og hvor de vil – også under OL, siger Jan Færch, kommerciel chef på TV 2 Play, og fortsætter:

- Lidt over 50 procent af danskerne (mellem 15 og 70 år red.) ejer i dag en smartphone, og 22 procent af de danske husstande har en tablet. Og vi skal selvfølgelig sørge for at bringe TV 2 til danskernes mange nye skærme.

Hele Danmarks OL-site
TV 2 er også klar med OL på web på hele Danmarks OL-site, ol.tv2.dk, som har været i luften siden maj i år. Sitet dækker samtlige sportsgrene med liveopdateringer, nyheder og resultater, så danskerne altid har mulighed for at holde sig opdateret – selvfølgelig med et særligt fokus på de danske deltageres præstationer.

- På ol.tv2.dk vil brugerne kunne gense de største præstationer i London – danske såvel som udenlandske – ligesom vi har en 24-timers-nyhedskanal kørende i levende billeder, så man altid kan blive opdateret på dagens vigtigste begivenheder. Læg hertil, at vores hold i London følger de danske atleter tæt, så TV 2|SPORTENs OL-dækning på net, mobil og tablets vil nærmest være et uundværligt redskab – ikke bare for OL-nørden, men også for den almindelige dansker, der vil følge med, siger Lars Fink, redaktør på ol.tv2.dk.

Apps, apps, apps
Til danskere på farten, som ikke kan undvære et OL-fiks, er TV 2 klar med OL-dækning og -underholdning på mobilen.

TV 2s OL-app bringer OL-nyheder, tv-overblik, liveopdateringer og medaljeoversigter direkte ned i danskernes lommer, ligesom den viser udvalgte OL-highlights og giver mulighed for at lægge sit eget OL-program – med påmindelser når en udvalgt sportsgren er ved at starte.

I forbindelse med OL er TV 2s håndbold-app udvidet med en ny, sjov spil-feature.  I et samarbejde med herrelandsholdets sponsor, Totalkredit, har TV 2 udviklet ”Playmaker”, som kan være med til at gøre herrernes OL-håndboldkampe endnu mere spændende.

”Playmaker” går ud på at blive Danmarks bedste playmaker. Før kampstart kan man besvare syv spørgsmål om den forestående kamp. Svarene kan justeres undervejs, men jo tidligere man gætter rigtigt, desto flere point får man.

Man kan følge sin placering på en rangliste – blandt alle, der spiller ”Playmaker”, og blandt ens venner, som man kan udfordre på Facebook. I sidste ende vinder Danmarks bedste Playmaker et møde med håndboldherrerne og to VIP-billetter til Totalkredit-Cup 2013. Desuden er der en håndboldtrøje signeret af håndboldherrerne på spil under hver OL-kamp.

- Danskerne er i fuld gang med at ændre adfærd i deres forbrug af medier. Det imødekommer TV 2 bl.a. ved at være frontløber på mobil- og tabletområdet. Det handler jo om fortsat at give danskerne gode oplevelser uanset hvilken platform, de besøger os på, siger mobilmanager i TV 2 NET, Jan Hoffmann.