Ny programserie på TV 2 ZULU: 'Kørelærerne'

De fire kørelærere i 'Kørelærerne' er fra venstre: Jeff, Daniel, Loay og Morten. (Foto: Mark Balstrup / TV 2)

Vær fluen på instrumentbrættet, når vi i 'Kørelærerne' følger både lærere og elever på fire køreskoler i Danmark. Der er premiere mandag 26. februar på ZULU og TV 2 PLAY. 

Af Tina Anna Christiansen, TV 2 Kommunikation, og Pineapple Entertainment


Hvilken kørelærer skal jeg vælge? Hvad koster det at få et kørekort? Hvor ligger der en køreskole? Spørgsmålene er mange, når man begynder at interessere sig for at tage det lille lyserøde kort.

Vigtige spørgsmål. For en køreskole er ikke bare altid en køreskole, og en kørelærer er ikke altid bare en kørelærer. Enkelte steder i landet findes der kørelærere så farverige og uforglemmelige, at det at tage et kørekort bliver en oplevelse for livet. 

Farverige kørelærere
I ZULUs nye programserie 'Kørelærerne', der har premiere mandag 26. februar på ZULU og TV 2 PLAY, møder vi fire af netop den slags kørelærere fra fire forskellige køreskoler i Danmark. Fire kørelærere, man ikke sådan lige glemmer. Fire kørelærere, der gør det sjovt at tage kørekortet.

Loay fra Odense - fotograferet af Mark Balstrup.


De fire kørelærere:

Kørelæreren Loay har en køreskole i Odense. Her har han opfundet guldkortet, hvor man får lidt mere luksus for pengene.

Daniel i Brøndby - fotograferet af Mark Balstrup.


Vestegnskørelæreren Daniel
har sin køreskole i Brøndby, og her ved man aldrig, hvad der kan ske.

Morten fra Vallensbæk - fotograferet af Mark Balstrup.


På en køreskole i Vallensbæk finder vi køreskolebestyreren Morten med de mange sarkastiske bemærkninger.

Jeff fra Skanderborg - fotograferet af Mark Balstrup.


På køreskolen i Skanderborg hos arbejdsnarkomanen Jeff får man lækkert gear og jysk lune, når nøglen i bilen bliver drejet, og køretimerne går i gang.


Kamera i skolevognen 
De fire kørelærere inviterer indenfor i skolevognen og giver os lov til at være med i de helt klassiske situationer, som alle, der har et kørekort, nok kan nikke genkendende til: Dagen på manøvrebanen, de første køreture i de tæt trafikerede byer, de vilde glatbanekørsler, turen til Tyskland på motorvej og timerne, hvor teorien skal læres.

Vi får også et blik ind i, hvordan de fire kørelærere driver deres køreskoler, og hvordan livet leves hos nogle af Danmarks mest markante kørelærere. Kulminationen på hele forløbet er, når kørelærerne selv skal følge deres elever op til den endelige prøve med prøvesagkyndige. Er det bestået eller ikke bestået?

Spænd sikkerhedsselen og sæt dig godt til rette i førersædet, når vi gasser op for 'Kørelærerne' fra mandag 26. februar på ZULU og TV 2 PLAY. Det har aldrig været sjovere at tage kørekort!