Matthesen blev "Årets komiker" for anden gang ved Zulu Comedy Galla

Anders Matthesen blev "Årets Komiker 2013", mens Anders Grau modtog ”Läkerols Talentpris” søndag aften i Operaen i København.

Det blev en af Danmarks mest anerkendte komikere, Anders Matthesen, der gik hjem med prisen som "Årets Komiker" ved Zulu Comedy Galla 2013. (Foto: Per Arnesen / TV 2 Zulu)

TV 2 Zulu var søndag aften vært ved et forrygende "Zulu Comedy Galla" i Operaen i København, da årets mest attraktive comedy-priser blev delt ud med en veloplagt Sidse Babett Knudsen som vært.

Det blev en af Danmarks mest anerkendte komikere, Anders Matthesen, der gik hjem med prisen som "Årets Komiker" ved Zulu Comedy Galla 2013. Det er anden gang, at Matthesen, der er kendt for sin fantastiske timing og sit personlige overskud på scenen, modtog den prestigefyldte pris. Første gang var i 2009, og han er dermed ikke uvant med den store ære at få flest stemmer ved Zulus åbne afstemning. I år var Matthesen nomineret for sit onemanshow "Anders".

- Det er dejligt at vinde prisen for anden gang - det er dobbelt så dejligt som at vinde første gang! Det er et kæmpe eventyr og fantastisk at vinde prisen, som jeg er meget glad for. Det betyder meget for mig, at det netop er seerne, der har stemt på mig. Det er dem, der sidder derude i stuerne, jeg laver mine ting til. Derfor er det en stor anerkendelse, at folk har stemt på mig, sagde en glad Anders Matthesen umiddelbart efter han modtog prisen.

De andre nominerede til "Årets komiker" var Rasmus Bjerg, Christian Fuhlendorff, Tobias Dybvad og Magnus Millang.

Modtageren af aftenens anden pris – "Läkerols Talentpris" - blev den unge komiker Anders Grau. Talentprisen gives til et ungt talent af en jury af medlemmer fra den etablerede comedy-branche. Den store kollegiale krammer og de 100.000 kroner gik til Anders Grau, fordi han "bryder med stand-up-traditionerne med sin helt særlige underspillede stil. Med yderst velkomponerede formuleringer lykkes det Anders at få publikum til at grine af nogen af verdens mindste og mest ubetydelige øjeblikke". De andre nominerede til prisen var Martin Nørgaard, Morten Wichmann, Nikolaj Stokholm samt podcasten ”Fup i farvandet” (af Mikkel Malmberg og Morten Wichmann).

Stjernestøv på scenen
Aftenens show var spækket med sjove indslag fra blandt andre tryllekunstner og komiker Rune Klan, der overbevisende tryllede grin frem i salen, instruktør, skuespiller og entertainer Erik Clausen, der fik sin debut som standup-komiker på tv, sidste års "Läkerols Talentpris"-vinder Rasmus Olsen og komiker Simon Talbot, der gav smagsprøve på sit onemanshow "Talle alene i verden", som har premiere under Zulu Comedy Festival. På scenen var også Anders W. Berthelsen, Paprika Steen og Peter Frödin, der gav et uddrag af forestillingen "Elins Fest", samt Nikolaj Stokholm, Amin Jensen og ikke mindst den canadiske komiker Phil Nichols, der kastede udenlandsk comedy-stjernestøv på scenen.

Zulu Comedy Galla er en del af Zulu Comedy Festival 2013, der med over 140 arrangementer viser bredden indenfor dansk comedy i København og omegn. Under hele festivalen vil TV 2 Zulu desuden vise en række onemanshows med populære danske komikere på tv-skærmen.

Læs hele programmet for Zulu Comedy Festival 2013 på zulu.dk.

"Zulu Comedy Galla 2013" kan ses på TV 2 Zulu første gang søndag 1. september. På TV 2s hovedkanal kan comedy-gallaen ses lørdag 14. september klokken 21.10.