Marie Key blev årets kvindelige kunstner ved "Zulu Awards 2013"

Danish Dynamite, Marie Key og Panamah tog kegler til dette års "Zulu Awards" på Christiania.

Marie Key løb med titlen som 'årets kvindelige kunstner' ved "Zulu Awards 2013". (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

Der blev festet i Den Grå Hal og på hele Christiania, da TV 2 Zulu onsdag 8. maj uddelte Zulu-statuetter i et vildt awardshow. Værterne Christian Fuhlendorff og Tobias Dybvad blev akkompagneret af syrede optrædener og tidens største musikhits.

Værterne Tobias Dybvad og Christian Fuhlendorff åbnede dette års "Zulu Awards" med et ømt og sexet dansenummer, og dermed begyndte, hvad der skulle vise sig at blive en tour de force med de to venner, der tilsyneladende havde planlagt hele aftenens "Zulu Awards" under en vild og våd tur i byen.

Festen bød på optrædener af bl.a. Burhan G, der gav publikum i Den Grå Hal tårer i øjnene, da han optrådte med sangen "Din for evigt" (en kærligheds-erklæring til sin kæreste), samt en genforening af Bikstok Røgsystem, der fik både Christianias udendørsscene, Nemoland, og den Grå Hal til at hoppe af begejstring.

Trioen Panamah var også på scenen efter at have modtaget den eftertragtede pris 'årets nye danske navn'.

Tobias Dybvad og Christian Fuhlendorff på scenen under "Zulu Awards 2013".

Rekordhøjt antal stemmer og 12 glade modtagere
I alt 68.000 brugere havde været inde og stemme på deres favorit på zulu.dk. Blandt de 12 modtagere var en glad Marie Key, som vandt prisen 'årets kvindelige kunstner'. Den rørte prismodtager var oppe mod stærke navne som Nabiha, Aura, Sharin Foo og ikke mindst Medina, som de seneste tre år har været en 'fast' prismodtager.

'Årets originale tv-program' blev Zulus eget "Danish Dynamite". Serien har i sin anden sæson for alvor vundet indpas i seernes hjerter med dens brogede persongalleri, og manuskriptforfatterne og skuespillerne Magnus Millang og Martin Høgsted gik glade på scenen for at modtage den velfortjente pris.

Kort tid efter den flotte prismodtagelse vendte Millang tilbage på scenen for i rollen som den fiktive ejendomsmægler Jeppe K at præsentere 'årets sportspræstation' sammen med virkelighedens ejendomsmægler Jan Fog - under stor jubel.

Blandt aftenens andre prismodtagere var den populære rapper L.O.C., der igen i år snuppede prisen 'årets danske mandlige kunstner' - denne gang foran navne som Shaka Loveless, Lukas Graham, Rasmus Walther og Orgie E/klamfyr.

"Zulu Awards 2013" kan ses på TV 2 Zulu på søndag 12. maj fra kl. 20.00.

Panamah på scenen.

---------------------

Vinderne af Zulu Awards 2013:


Årets danske hit
”Faxe Kondi” (Klumben feat. Raske Penge )

Årets mandlige kunstner
L.O.C.

Årets kvindelige kunstner
Marie Key

Årets nye danske navn
Panamah

Årets tv-navn
Nikolaj Lie Kaas

Årets originale tv-program
“Danish Dynamite” (TV 2 Zulu)

Årets radioprogram
Monte Carlo (DR P3)

Årets sportspræstation
Lasse Norman Hansen (OL-guld)

Årets kvindelige skuespiller
Trine Dyrholm (”Den skaldede frisør”)

Årets mandlige skuespiller
Mads Mikkelsen (”Jagten”)

Årets film
”Alle for to”

Det vi alle sammen grinte af
”Hvis din mor var… ”(Sjovere radio på Youtube)
Sara Bro og David Mandel