’Lykke-Per’ er også et portræt af Danmark

'Lykke-Per' er optaget mange steder i Danmark. Alene i Jylland er der lavet optagelser ved på Hjerl Hede, i Husby Klitplantage, ved Ulbjerg Klint, ved Virksund Spidsbjerg Strand og i Løgstør. (Fotos: Rolf Konow / TV 2)

Fra storslået jysk natur til det gamle København. ”Det har været fantastisk at fange billederne af varierede egne i Danmark med hver deres skønhed”, siger Bille August.

Tv-serien ’Lykke-Per’ er optaget i København og Jylland, på Fyn og Lolland samt i Østrig, og den geografiske spredning har givet både glæder og udfordringer for holdet bag ’Lykke-Per’.

- Vi vidste, at vi skulle portrættere Danmark – fra det store Jylland til det indre København. Vi viser kontrasterne mellem by og land – og mellem rig og fattig. Det har været fantastisk at fange billederne af varierede egne i Danmark med hver deres skønhed, siger Bille August, der bl.a. kørte Jylland tyndt med det formål at kunne illustrere de rigtige jyske miljøer i ’Lykke-Per’.

I forhold til scenerne, der foregår i det gamle København, var Bille August og produktionen spændt på, om man kunne finde de rigtige miljøer i København. Af samme grund var der overvejelser om – om nødvendigt – at lave optagelser i gamle bydele i Prag eller Budapest.

- Vi hentede viden og inspiration i blandt andet gamle fotografier og klassiske malerier. Det lykkedes heldigvis at finde gader, som kunne anvendes til præcist at illustrere København i begyndelsen af 1900-tallet. Det er en stor kvalitet, at det lod sig gøre, siger Bille August.

Tv-serien 'Lykke-Per' har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag 26. december (2. juledag) klokken 20.00 og sendes efterfølgende hver onsdag klokken 20.00.

Læs mere om 'Lykke-Per' og se flere billeder fra tv-serien i TV 2s pressemateriale.

--------

Læs også: Bille August: - Jeg er enormt stolt af tv-serien

'Lykke-Per' er optaget i Jylland, på Fyn og Sjælland, i det indre København og i Østrig. Tv-serien viser blandt andet kontrasterne mellem by og land – og mellem rig og fattig.