Knæk Cancer og 'Go' aften Danmark' på tour

Kampen mod kræft er i fokus, når fem byer i uge 43 får besøg af Kræftens Bekæmpelses og TV 2s Knæk Cancer-bus med sundhedstjek, ’Go’ aften Danmark’ live og en smuk lysevent.

De fire TV 2-værter Cecilie Frøkjær, Steen Langeberg, Lisbeth Østergaard og Nicolai Hansson er med Knæk Cancer og 'Go' aften Danmark' på tour rundt i Danmark i uge 43.

Få et sundhedstjek af din krop, lær hvordan du forebygger kræft, deltag i en bevægende lys-event og oplev TV 2s populære ’Go’ aften Danmark’ blive sendt ud til de danske tv-seere.

Det er nogle af mulighederne, når TV 2 og Kræftens Bekæmpelse i uge 43 tager rundt i landet med den særligt indrettede Knæk Cancer-bus. Turen indledes mandag 20. oktober i Frederikshavn og fortsætter de følgende dage i Gellerupparken ved Aarhus, Svendborg og Næstved for at slutte i Helsinge i Nordsjælland fredag 24. oktober.

Ud over sundhedstjek og fokus på forebyggelse vil der være mulighed for at tale med rådgivere fra Kræftens Bekæmpelse og for at få tjekket mistænkelige modermærker.

- Knæk Cancer er en folkesag, og derfor er vi rigtig glade for, at vi med bussen får mulighed for at komme bredt ud til danskerne og dele den viden om kræft, forebyggelse og rådgivning, vi ligger inde med, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

Se trailer for Knæk Cancer her.

Cecilie Frøkjær og Steen Langeberg (billedet) er 'Go' aften Danmark'-værter mandag og tirsdag i uge 43. Onsdag hedder værterne Lisbeth Østergaard og Steen Langeberg, mens Lisbeth Østergaard og Nicolai Hansson er værter torsdag og fredag i Næstved og Helsinge. (Foto: Carsten Andersen / TV 2)

’Go’ aften Danmark’ er med på tour  
TV 2 har dedikeret en stor del af sendefladen i uge 43 til kampen mod kræft, og både ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ vil - som en del af deres engagement i Knæk Cancer - sende fra et mobilt studie ved bussen.

’Go’ morgen Danmark’ sender live-indslag fra bussen om morgenen, mens ’Go’ aften Danmark’, som sender direkte både kl. 17.20 og kl. 18.30. Hver dag vil programmet stille skarpt på kost og sundhed og de største kræftsygdomme i Danmark. Mandag kan man blive klogere på tarmkræft, tirsdag brystkræft, onsdag modermærkekræft, torsdag lungekræft og fredag er det prostatakræft, der er på programmet.

Fire TV 2-værter, Cecilie Frøkjær, Steen Langeberg, Lisbeth Østergaard og Nicolai Hansson, er værter på ’Go’ aften Danmark’ i løbet af ugen, og de glæder sig til at komme ud af studiet og møde danskerne.

- Jeg synes, det er vigtigt at skabe så stort et fællesskab om kampen mod kræft som muligt - ofte isolerer sygdom de mennesker, der er ramt. Jo mere, vi taler om kræft og alle følgerne, des mindre ensomt bliver det. Og når vi kører rundt i vores ’Go’ aften Danmark’-bus, er det mit håb, at vi er med til at åbne for al den snak, der er nødvendig, når det handler om kræft - både angsten for den, udfordringen ved at kæmpe mod den og lykken ved at komme igennem og ud på den anden side, siger Cecilie Frøkjær.

- Knæk Cancer er relevant for alle. Alle kender nogen, der har været ramt af kræft, og mange har haft sygdommen helt inde på livet. Når ’Go' aften Danmark’ i Knæk Cancer-ugen sætter fokus på forebyggelse, håber jeg, vi kan gøre rigtigt mange danskere klogere på, hvordan de kan passe på sig selv. Og jeg satser selv på at blive en del klogere undervejs, siger Nicolai Hansson.

Et lyslevende håb i mørket  
I forbindelse med Knæk Cancers besøg i de fem byer holdes også Tænd Et Lys-events i et område nær Knæk Cancer-bussen. Her opfordres forbipasserende til at købe en lyspose, som kan dekoreres med en tegning eller en personlig hilsen.

Det kan være til minde om en, der tabte kampen mod kræften, eller til støtte for en, der kæmper. I forbindelse med Tænd Et Lys vil der være taler, musikalske indslag og et minuts stilhed.

---------------

Fakta om Knæk Cancer-bussen

Bussen vil sætte fokus på kampen mod kræft og danner ramme om følgende aktiviteter:
• Rådgivningstilbud til kræftpatienter og pårørende
• Forebyggelsesoplysning og -aktiviteter
• Sundhedstjek
• Modermærketjek

Bussen vil være åben kl. 8-19 hver dag – med særskilte åbningstider for enkelte af aktiviteterne.

Ud over de nævnte aktiviteter vil der foregå en række lokale arrangementer omkring bussen. Disse varierer fra by til by.