Imponerende OL-start for TV 2

Både de danske atleter og TV 2 har fået en flot start på OL. Fredagens åbningsceremoni blev set af én million, mens 1,3 millioner danskere så håndboldherrernes åbningsdrama mod Ungarn. Og på St. Katharine Docks i London er der fyldt med danskere.


Selv om den første danske medalje fortsat mangler, har flere af de danske OL-atleter sat kurs mod det ædle metal. Det samme har TV 2, der efter de tre første OL-dage har fået en flot start på de olympiske lege.

- Jeg synes, vi har fået en imponerende start på OL. Vores studier midt i London er en fantastisk kulisse, og vores værter og kommentatorer leverer veloplagt og begejstret OL. Jeg synes, de er rigtig godt selskab, og så er det selvfølgelig glædeligt at se, at danskernes OL-interesse allerede fra starten er så stor, som den er, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

For seertallene viser, at danskerne har taget OL til sig. Således så hele 1.274.000 danskere med, da de danske håndboldherrer søndag aften åbnede med et forbudt for børn-drama mod Ungarn. Og mindst lige så imponerende var seertallene til fredagens åbningsceremoni, som varede i tæt på fire timer og blev fulgt hele vejen af gennemsnitligt 990.000 danskere.

- Det er dybt imponerende. Danskerne er igen vilde med håndboldherrerne, og at der sidder én million og ser åbningsceremoni, er bare storslået. Og så er det også en solstrålehistorie, at vi havde over en halv million seere mod slutningen af lørdagens landevejsløb – det lover også godt for Vueltaen, som vi jo snart sender, siger Frederik Lauesen.

Også i London er der OL-fest på TV 2sk. Den danske OL-oase på St. Katharine Docks, som TV 2 har etableret sammen med Visit Denmark, er allerede en succes. Lige fra prins Henriks besøg fredag middag til gårsdagens håndbolddrama har der været fyldt med mennesker – og dansk OL-fest.

- Det er en fornøjelse at se, at vores satsning med at lave OL-danskerfest midt i London er lykkedes. At stå sammen med 7-800 glade danskere og se håndbold midt i London var en kæmpe oplevelse – og det fungerer også rigtig, rigtig godt som kulisse for vores udsendelse, siger Frederik Lauesen.

Der er OL på TV 2 hver dag fra klokken 6 om morgenen til midnat.