Håndboldfeberen har ramt Danmark

Fem sejre og flotte seertal, der er vokset kamp for kamp. Det er status efter Danmarks fem kampe under EM. Flere end to millioner danskere så med i perioder af tirsdagens kamp mod Kroatien.

Trine Troelsen og resten af de danske håndboldpiger kan være stolte og tilfredse med deres præstation under EM i kvindehåndbold.


Med fem sejre i fem kampe har de danske håndboldpiger allerede sikret sig en plads i semifinalen lørdag under EM i kvindehåndbold. Og det flotte danske spil har også fået håndboldfeberen til at ramme danskerne, hvilket tydeligt kan ses på seertallene på TV 2.

Den foreløbige topscorer er tirsdagens kamp mod Kroatien, hvor de to halvlege i snit havde 1.783.000 seere. I flere perioder af 2. halvleg var der over to millioner seere til kampen på TV 2.

Mandagens kamp mod Rusland blev set af 1.631.000 seere i snit til de to halvlege - og knap to millioner seere, da der var flest.

I sidste uge spillede Danmark tre kampe i den indledende runde. Åbningskampen mod Serbien, der blev spillet samtidig med FCK’s afgørende Champions League-kamp, blev set af 974.000 seere.

Torsdag fulgte gennemsnitligt 1.304.000 danskere med, da Danmark besejrede Rumænien, og i lørdags var der gennemsnitligt 1.411.000 seere til den spændende kamp mod Spanien.

- Det er en fornøjelse at følge håndboldpigerne, og det er en stor glæde at se, at håndboldfeberen igen har ramt Danmark, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og tilføjer:

- Seertallene startede flot mod Serbien, og de seneste kampe – og et peak på over 2,1 millioner seere i kampen mod Kroatien – har vist, at håndboldpigerne har fået fat i danskerne, og det glæder vi os selvfølgelig over på TV 2. Vi er Danmarks største fællesskab, når det gælder håndboldslutrunder, og jeg kan slet ikke vente på fortsættelsen.
 
Danmarks næste kamp spilles torsdag mod Montenegro. Danmark er dog sikker på førstepladsen i sin mellemrundepulje uanset kampens udfald. Modstanderen i semifinalen bliver enten Norge, Sverige eller Frankrig.

Læs mere:
Alle EM-håndboldkampe kan ses på Sputnik - Sputnik viser samtlige kampe, og EM-håndbolden kan også følges på mobilen.