Gamle "Far til fire"-film på Charlie

TV 2 Charlie sender "Far til fire"-film de kommende tirsdage.

Fra "Far til fire og onkel Sofus": Fra venstre er det Ole (Otto Møller Jensen), Søs (Birgitte Bruun), Mie (Rudi Hansen), Far (Karl Stegger), Onkel Anders (Peter Malberg) og Lille-Per (Ole Neumann).


TV 2 Charlie byder de kommende tirsdage sine trofaste seere på uddrag fra den danske filmskat, nemlig klassiske "Far til fire"-film fra sidste halvdel af 1950'erne.

"Far til fire i byen"
Film-festlighederne begynder tirsdag 5. maj med med "Far til fire i byen" fra 1956. Den festlige familiefilm, hvor Lille-Per er til julebal i Nisseland, starter i virkeligheden med sommerferie, dejligt vejr og Tivoli-besøg - men så begynder livets alvor og familiens genvordigheder.

Lille-Per begynder i skolen, hvilket ikke går helt så artigt for sig, som det bør, så han bliver en flittig gæst på rektors kontor. Mie bliver beskyldt for tyveri, og Søs får kærestesorger, da hendes Peter lærer en ung dame at kende. Men meget værre bliver det, da far bliver fyret fra sit arbejde og ikke kan finde et nyt. Hele familien forbereder sig på en trist og fattig jul, men en morgen daler sneen ned, børnene ordner paragrafferne, nisserne spiller op til bal, og det bliver atter jul i den kære familie.

"Far til fire og onkel Sofus"
Tirsdag 12. maj gælder det "Far til fire og onkel Sofus" fra 1957. Hjemme hos far til fire går livet sin vante gang. Lille Per er som altid fuld af spilopper, Søs har hjertekvaler, mens Mie og Ole planlægger skolekomedie.

Pludselig sker der dog noget. Onkel Anders får nemlig besøg af sin gnavne tvillingebror Sofus fra Amerika, som kommer hjem for at fejre sin 70-års fødselsdag. Svær at gøre tilfreds spreder han mere og mere dårlig stemning i den lille familie, og ikke en gang Søs' fødselsdagsmiddag falder i hans smag. Nu er det på tide, Lille-Per fortæller ham et alvorsord eller to!

"Far til fire og ulveungerne"
Tirsdag 19. maj sender TV 2 Charlie "Far til fire og ulveungerne" fra 1958. Søs og Peter skal giftes og på bryllupsrejse, så nu må Mie sørge for, at spilopmageren Lille Per kommer op om morgenen.

Men Per er også en dygtig dreng, der bliver optaget som ulveunge og får lov til at spille trompet i sommerlejren. De glade dage går med sækkevæddeløb og børnecirkus, men nogle skumle drenge planlægger at kidnappe Lille Per, så alle gode kræfter må samles. I spidsen står Kit, den gode flokfører for ulveungerne, og mon ikke at slutningen nok skal blive festlig for Lille-Per og hans familie.

"Far til fire på Bornholm"
Den fjerde film i rækken er "Far til fire på Bornholm" fra 1959, som sendes 26. maj. Ferien står for døren, men der er desværre lavvande i farmands pengebeholdning, så børnene skal regne med at lege på vejen hele sommeren.

Far og Onkel Anders vinder imidlertid 5000 kroner på en lodseddel, og så går turen til Bornholm, hvor de skal ligge i telt. Det bliver en begivenhedsrig ferie, hvor Lille-Per blandt andet knytter et nært venskab med drengen Torben, som sidder i rullestol. Og spørgsmålet er, om Lille Per ikke kan gøre et eller andet for at hjælpe stakkels Torben?