Forrygende farvel til ”Klovn”

Det sidste afsnit comedyserien blev set af 293.000 danskereog fik dermed et af Zulus højeste seertal nogensinde.

Frank Hvam på ski i sin helt egen stil i det sidste afsnit af "Klovn".

Mandag aften 27. april løb det 60. og allersidste afsnit af Casper Christensens og Frank Hvams comedyserie ”Klovn” over skærmen på TV 2 Zulu, og det blev et forrygende farvel til serien.

293.000 seere så med, og det er et af TV 2 Zulus allerhøjeste seertal nogensinde – og kanalens højeste seertal til comedy.

I kanalens kernemålgrup-pe af 15-40-årige havde ”Klovn” Zulus højeste seertal i næsten syv år og dermed det højeste seertal, siden kanalen blev brugerfinansieret.

- Vi er meget stolte over at have været tv-kanal for ”Klovn”. Sidste afsnit var en formidabelt flot afsked med Caspers og Franks serie, som ikke alene har været særdeles vellykket set med danske briller, men også internationalt set fungerer fremragende, siger programchef Maiken Wexø, TV 2 Networks, og fortsætter:

- Det kan selvfølgelig godt give lidt præstationsangst til dem, der skal løfte arven efter "Klovn", og derfor bliver det ikke kun én, men flere comedyserier, der skal udfylde pladsen.

Flere comedyserier på vej
TV 2 Zulu har i øjeblikket gang i produktionen af to danske comedyserier, og kanalen arbejder på at udvikle endnu flere af slagsen under ledelse af Zulus nye sitcom-redaktør, Thomas Glud.

Kanalen har bl.a. igangsat projektet ”Zulu Masterclass”, hvor TV 2 Zulu samarbejder med supergode stand-up-komikere, som er dygtige til at skrive, men som endnu ikke har skrevet sitcoms. Disse komikere tilbydes et særligt og eksklusivt dramaturgisk undervisningsforløb kaldet ”Zulu Masterclass”, hvor deltagerne kommer under kyndig vejledning af Lars Detlefsen, som til daglig er leder af Filmskolens manuskriptuddannelse.

- Formålet med ”Zulu Masterclass” er at stimulere de mest talentfulde comedy-folk i branchen til at blive de dygtigste sitcom-forfattere i Danmark og dermed udvikle og styrke en genre, som alt for længe har været underprioriteret herhjemme. Vi skal have flere sitcoms på TV 2 Zulu, og vi vil udvikle og producere os videre, når arven efter”Klovn” skal løftes, siger Maiken Wexø.

Det meget høje seertal til ”Klovn” smittede af på det efterfølgende program, ”Slemme slemme piger”, som fik seerrekord med 178.000 seere.