Flot modtagelse af ”Dicte”

Flere end 1,4 mio. danskere så med i den spændende afslutning af premieren på TV 2s nye krimiserie.

Iben Hjejle som Dicte Svendsen i TV 2s nye krimiserie "Dicte". (Foto: Martin Dam / Miso Film / TV 2)

TV 2s nye krimiserie ”Dicte” fik en særdeles flot modtagelse hos danskerne ved premieren mandag aften. Det gennemsnitlige seertal til premieren var på 1.324.000, mens flere end 1,45 mio. danskere så med i de spændende minutter i slutningen af premieren. Også blandt seerne i alderen 21-50 år var seeropbakningen særdeles høj.

Samtidig vurderede seerne ”Dicte” meget højt til 4,3 på en skala fra 1 til 5, ligesom premieren hentede serien tre-, fire- og femstjernede anmeldelser i aviserne.

Seertallet til ”Dicte” ligger meget højt i forhold til gennemsnittet på TV 2s seneste dramaserier ”Rita” (2012), ”Den som dræber” (2011) og ”Lærkevej” (2009 og 2010), som havde henholdsvis 842.000, 1.031.000 og 860.000 seere i gennemsnit til deres første sæson.

- Vi danser på bordene lige nu. Det er fantastisk dejligt, at seerne har taget så godt imod ”Dicte”. Med ”Dicte” ville vi lave en moderne, begavet og spændende krimi, der river én med. Det, synes jeg, er lykkedes i den grad med et supervelspillende ensemble og Iben Hjejle i sit livs form, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, siger:

- Jeg er ovenud tilfreds med seernes modtagelse af premieren, og forfatterne, produktionen og Miso Film har al grund til at være rigtigt stolte af den serie, de har skabt sammen med TV 2. ”Dicte” er en rigtig kvalitetsserie fra TV 2, og det er så dejligt at vide, at seerne kan glæde sig til at være i godt selskab med Dicte, som bliver indblandet i nye spændende og rørende kriminalsager, og med seriens øvrige karakterer – alt sammen krydret med humor og store følelser.

”Dicte” kan ses hver mandag klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 Play - TV 2s tv-tjeneste på nettet, mobilen og tablets. På TV 2 Play kan man også finde snigpremiere på næste uges afsnit.

Se trailer for afsnit 2 af ”Dicte”.

-------------------------

Læs mere om "Dicte" her.