Fantastisk Jackson-aften på TV 2

Den tre timer lange transmission fra mindehøjtideligheden for The King of Pop, Michael Jackson, blev gennemsnitligt set af imponerende 811.000 danskere.


Han var The King of Pop. Og Michael Jacksons popularitet blev med al ønskelig tydelighed understreget, da TV 2 tirsdag sendte direkte fra mindehøjtideligheden for Michael Jackson. Hele 811.000 danskere fulgte gennemsnitligt med under den tre timer lange mindehøjtidelighed fra Staples Center i Los Angeles.

Det blev på mange måder en tv-aften, de fleste vil mindes. I et show, hvor kun tilrettelæggerne af showet kendte gæster, optrædende og varigheden af mindehøjtideligheden, blev det en uforudsigelig oplevelse, hvor danske seere sammen med seere over hele kloden sagde farvel til Michael Jackson.

Seertallet toppede kl. 21.40, da Michael Jacksons datter, Paris Katherine Jackson, tog mikrofonen og sagde et tårevædet farvel til sin far. Hele 1.123.000 danskere havde således tændt for TV 2, da Jacksons datter sagde: "Lige siden jeg blev født, var far den bedste far, man kunne forestille sig. Jeg elsker ham så meget."

- Det blev en dag, som er svær at slippe, for den var på mange måder grænseoverskridende og gribende på samme tid, siger TV 2s nyhedschef, Michael Dyrby, og fortsætter:

- Normalt er store tv-transmissioner planlagt til mindste detalje, men denne dag og aften måtte vi bare følge med, som seerne, og se, hvad der skete. Vi måtte træffe beslutninger hen ad vejen, derfor blev det en oplevelse for os alle.

Mindehøjtideligheden blev også sendt på DR1, men seere foretrak transmissionen på TV 2. Mens 811.000 fulgte showet på TV 2, så 353.000 med på DR1. Samtidig fulgte 60.000 showet på TV 2 NEWS, som desuden havde tæt på 100.000 seere, da man fra kl. 16.00 fulgte den private mindehøjtidelighed og transporten af Michael Jacksons kiste til Staples Center i Los Angeles.

Som om den tre timer lange mindehøjtidelighed ikke var nok, så så 149.000 danskere gennemsnitligt med, da TV 2 fra kl. 23.30 sendte halvanden times sammendrag fra Staples Center.