De mindre revyer jublede ekstra højt ved 'Charlies Revygalla'

De mindre revyer løb med flest priser, da TV 2 CHARLIE afviklede årets store Revygalla i Cirkusbygningen i København.

Jarl Friis-Mikkelsen og Anne Sofie Espersen var værter ved 'Charlies Revygalla'. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

De største revystjerner var søndag aften mødt op for at hylde den stolte danske revytradition ved et storslået awardshow med Jarl Friis-Mikkelsen og Anne Sofie Espersen som værter. Stemningen var festlig, og særligt Græsted Revyen havde god grund til at være ekstra glade. De kunne nemlig gå hjem med to ud af aftenens fem priser.

Sofie Stougaard kåret som 'Årets talent'
Skuespilleren Sofie Stougaard blev hyldet for sin store indsats i Græsted Revyen med prisen for 'Årets talent', som hun fik overrakt af kollegaen Niels Ellegaard. Det var ellers et særdeles stærkt felt, hvor Bodil Jørgensen og Julie Steincke også var blandt de nominerede. Græsted Revyen kunne også glæde sig over 'Charlie Specialprisen', som gives til den revy, der har gjort sig særligt bemærket for sin originalitet og kvalitet.

Lone Rødbroe fra Hjørring Revyen modtog prisen for 'Årets kvindelige kunstner' og John Batz fra Esbjerg Revyen og Bornholmerrevyen blev kåret som 'Årets mandlige kunstner'. Nicolas Bro og Laura Bro overrakte prisen for 'Årets bedste parodi' til en glad Rasmus Krogsgaard, der brillerede med sin parodi på den udtryksfulde digter Yahya Hassan i Nykøbing Falster Revyen.

Skuespilleren Sofie Stougaard blev hyldet for sin store indsats i Græsted Revyen med prisen for 'Årets Talent'.

- Revy er vores fælles kulturarv, som vi på CHARLIE gerne vil være med til at løfte og ære. Der er så meget talentmasse i den branche, og det fortjener at komme ud til et endnu bredere publikum på tv, siger TV 2 CHARLIE-redaktør Mads Volck, som glædede sig oven på en forrygende aften fyldt med masser sjove revynumre og live-musik på scenen.

Masser af revy-tv på CHARLIE
'Charlies Revygalla' bliver sendt søndag 7. september kl. 20.50 på TV 2 CHARLIE.

’Charlies Revygalla’ markerer samtidig startskuddet på en ny sæson af ’Charlies Revykavalkade’, som over ti lørdage sender fem af sommerens populære revyer: Sønderborg Sommerrevy, Bornholmerrevyen, Nykøbing Falster Revyen, Hjørring Revyen og Revyperler.

Premieren på ’Charlies Revykavalkade’ er lørdag 13. september, hvor TV 2 CHARLIE kl. 20.00 sender første del af Sønderborg Sommerrevy.

De fik priserne
Således blev de fem revypriser fordelt:

Årets talent: Sofie Stougaard fra Græsted Revyen.

Årets bedste parodi: Rasmus Krogsgaard fra Nykøbing Falster Revyen.

Årets kvindelige kunster: Lone Rødbroe fra Hjørring Revyen.

Årets mandlige kunstner: John Batz fra Esbjerg Revyen.

Charlie Specialprisen: Græsted Revyen.