Dansk tv-premiere på animationsfilmen ”Rejsen til Saturn”

Sjov og charmerende animationsfilm med stemmer af Casper Christensen og Frank Hvam torsdag 2. december på TV 2 Zulu.

Den danske ekspedition opdager at Saturn allerede er koloniseret i den danske animationsfilm "Rejsen til Saturn" fra 2008.


Hvordan mon det ville foregå, hvis danskerne skulle arrangere en ekspedition ud i rummet? Det spørgsmål er udgangspunktet for den skægge danske 3D-animationsfilm ”Rejsen til Saturn” fra 2008, som har dansk tv-premiere torsdag 2. december på TV 2 Zulu kl. 20.55.

Filmen, som mere end 401.000 danskere så i biografen, er lavet af holdet bag megasuccesen ”Terkel i knibe”, og er baseret på Claus Deleurans berømte tegneserie ”Rejsen til Saturn”, der to gange er kåret som sidste århundredes ’bedste danske tegneserie’.

Krise på Cape Kurt
Der er årsmøde i UFO-foreningen, og den unge, men ikke umiddelbart affyrings-parate astronaut Per Jensen (stemme: Casper Christensen), fører sig frem. Hvad han ikke ved er, at bordet hurtigt kan fange, for der er en alvorlig krise på Cape Kurt, stedet hvor Danmarks første rumekspedition er gået ind i de sidste faser af nedtællingen. Navigatøren har nemlig fået en alvorlig salmonellaforgiftning.

Manden bag ekspeditionen, multimillionæren Kurt Maj (stemme: Klaus Bondam), og ekspeditionens leder, den forstyrrede major Arne Skrydsbøl (stemme: Frank Hvam) samt deres omhyggeligt udvalgte team af astronauter mangler derfor en helt central kollega – ham, der skal finde vej gennem rummet. Da de finder frem til den kække Per, tror de, at de har løst problemet, men rumrejsens tekniske leder Susanne (stemme: Iben Hjejle) kender Per særdeles godt og ved, hvor lidt han kan, så hun prøver at redde ekspeditionen og afholde Per fra turen.

Planeten er allerede koloniseret
Det lykkes ikke, Per kommer med på ekspeditionen og bliver hurtigt venner med rengøringsduoen Jamil og Ole (stemmer: Ali Kazim og Simon Juul Jørgensen). Rejsen går rimeligt smertefrit, men ved ankomsten til Saturn får danskerne for alvor deres sag for. For det viser sig, at Saturn allerede ER koloniseret, og hverken taler om ytringsfrihed, glasperler eller håndvåben gør indtryk på de lokale. Og samtidig opdager ekspeditionens medlemmer, at Kurt Maj havde en hemmelig plan, der kan føre til jordens udslettelse. Kun Per og resten af teamet kan forhindre katastrofen – men vil det lykkes dem?