”Charlies Hjertegalla” fik24 mio. kr. til Hjertesagen

23.918.200 mio. kr. blev det flotte resultat i lørdagens indsamlingsshow ”Charlies Hjertegalla”, der blev gennemført i samarbejde med Hjerteforeningen.

Cecilie Frøkjær, Anders Fjeldsted og Michael Meyerheim var værterne ved "Charlies Hjertegalla" i 2013. (Fotos: Per Arnesen / TV 2)

”Charlies Hjertegalla” har igen vist danskernes store vilje til at hjælpe. Årets hjertegalla indsamlede hele 23.918.200 kr. til Hjerteforeningens arbejde med forebyggelse, patientstøtte og hjerteforskning. I de to seneste år har ”Charlies Hjertegalla” indsamlet henholdsvis 8,45 mio. kr. og 19 mio. kr.

”Charlies Hjertegalla” bød lørdag aften på et overflødighedshorn af populære kunstnere som Bonnie Tyler, Dodo & The Dodos, Rugsted & Kreutzfeldt og Michael Falch, da TV 2 Charlie for tredje år i træk inviterede til indsamlingsfest til fordel for Hjerteforeningen.

Bonnie Tyler var en af de kunstnere, som optrådte ved "Charlies Hjertegalle".

Aller-Huset i København dannede rammen om det storslåede show fyldt med festlig musik, god underholdning og masser af hjertevarme.

- Årets hjertegalla blev en stor succes. Danskernes vilje til at donere penge har været helt overvældende, og vi er meget tilfredse med indsamlingsbeløbet, siger TV 2s programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen.

Forskning og forebyggelse
De indsamlede penge fra ”Charlies Hjertegalla” går i år til Hjerteforeningens arbejde inden for tre særlige områder: Livreddende førstehjælp, børn med medfødte hjertefejl og kvinders hjerter.

- Jeg ved, at den opbakning, danskerne har vist os her til aften, varmer hjertepatienterne og deres pårørende, og pengene betyder, at vi fortsat kan støtte den livsvigtige forskning og forebyggelse, oplyse om hjertekarsygdom samt yde støtte og rådgivning til hjertepatienter og deres pårørende, siger Hjerteforeningens direktør, Inge Vestbo.

Årets Hjerteredder blev 37-årige Maria Dam fra København.

Årets Hjerteredder
Cecilie Frøkjær og Michael Meyerheim var ligesom de foregående år værter, og i år fik de selskab af komiker Anders Fjelsted, der bl.a. stod for at uddele præmier til de heldige seere, der i år kunne vinde to biler fra Kia og tre drømmerejser.

Årets Hjerteredder blev 37-årige Maria Dam fra København, der reddede sin mand, Jesper Dam, ved at give ham hjertemassage, da han faldt om i hjemmet med hjertestop.

Showet bød på både alvor og smil, og listen af optrædende var lang og talte bl.a. Michael Falch, Ivan Petersen i duet med Maria Montell, Finn og Jette og Anna David.

Call centeret bestod af veloplagte, kendte ansigter som fx Kenneth Carlsen, Jeanette Ottesen Grey, Dennis Knudsen, Sanne Salomonsen og Anne Laxholm, der tog imod seernes gavmilde donationer.