Andreas Bo og Tobias Dybvad blev hædret ved Zulu Comedy Galla 2011

Andreas Bo blev årets komiker, mens Tobias Dybvad vandt Läkerol Talentprisen.

Andreas Bo blev årets komiker ved Zulu Comedy Galla 2011. (Fotos: Martin Rosenauer/ TV 2)


Danmarks mest prestigefyldte comedy-priser blev uddelt søndag 28. august, da
TV 2 Zulu for tredje gang indbød til et storstilet Zulu Comedy Galla-show i Operaen i København.

Der blev hujet og grinet, da en farverig palet af danske komikere som Martin Brygmann, brødrene Lund Madsen, Lasse Rimmer, Andreas Bo, Rasmus Bjerg, Ditte Hansen og Uffe Holm gik på scenen i Operaen, mens Nikolaj Lie Kaas stod i centrum som aftenens veloplagte vært.

Andreas Bo, Ditte Hansen og Nikolaj Kopernikus tog kegler med deres gennemgang af kærlighedens fem stadier.

Underholdningen var i top under gallaen, og særligt sketchen med Andreas Bo, Ditte Hansen og Nikolaj Kopernikus - en absurd grotesk gennemgang af kærlighedens fem stadier – skabte latterbrøl i salen, ligesom musikvideoen med Rasmus Bjerg og Nikolaj Lie Kaas var et øjeblikkeligt ’You Tube-moment’.

Andreas ”gummiansigt” Bo
er årets komiker
Andreas Bo vandt prisen for ”Årets Komiker”. ’Manden med gummiansigtet’ er kendt for sine rammende parodier i ”Live fra Bremen” på TV 2 samt en lang række store revyopsætninger de seneste ti år. Aftenens scene var i øvrigt ikke uvant for den garvede komiker, der sidste år var et af de helt store hits ved Zulu Comedy Galla med et eksperimenterende kanin-sex-nummer. De øvrige nominerede til ”Årets Komiker” var Casper Christensen, Anders Lund Madsen og Ditte Hansen.

Tobias Dybvad vandt Läkerol Talentprisen ved Zulu Comedy Galla 2011.

Nyt talent forgyldt af TV 2 Zulu
Aftenens anden pris blev fundet efter en afstemning blandt 130 komikere. Modtageren af Läkerol Talentprisen på 100.000 kroner blev Tobias Dybvad. Tobias er en talentfuld komiker, der bl.a. har været med i stand-up-turneen ”De Udvalgte” og en fast del af holdet bag ”Tjenesten” på P3 og siden på DR2. De øvrige nominerede var Morten Sørensen, Specialklassen og Torben Chris.

”Zulu Comedy Galla” er en del af Zulu Comedy Festival 2011, der med over 170 arrangementer viser bredden inden for dansk comedy. Som noget nyt i år er festivalen udvidet til to uger i København og en uge i Aarhus. Under hele festivalen vil TV 2 Zulu desuden vise en række one-man-shows med populære danske komikere på tv-skærmen. 

Læs programmet for festivalen i Aarhus og København på facebook.com/comedyfestival.

Afslutningsnummeret ved Zulu Comedy Galla 2011 med blandt andre Martin Brygmann og Nikolaj Lie Kaas var af en helt særlig karakter.