Rasmus Tantholdt bliver TV 2s mellemøstkorrespondent

19. februar 2024
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
Med krigen mellem Israel og Hamas og et Mellemøsten, hvor konflikterne og de væbnede sammenstød er eksploderet, opmander TV 2 Nyhederne dækningen af regionen med den erfarne krigskorrespondent Rasmus Tantholdt, der fremover bliver ny mellemøstkorrespondent for TV 2.

Rasmus Tantholdt har fra 2003 været TV 2s korrespondent i alverdens krigs- og katastrofeområder. Rasmus Tantholdts første reportagerejse gik til Irak i 2003, lige efter den amerikansk ledede koalition invaderede landet. Siden har han dækket Israels krig mod Hizbollah i 2006, det arabiske forår, borgerkrigen i Syrien og konflikterne mellem Israel og de palæstinensiske områder. 

- Mellemøsten er et kompliceret område med mange historiske konflikter, der trækker tråde op til i dag og kræver stor indsigt at dække. Rasmus Tantholdt har med sine to årtiers dækning af regionen de bedste kvalifikationer til at gøre seerne og læserne klogere på området og levere en balanceret dækning. Samtidig er han en uforlignelig formidler, der kan bringe konflikter langt væk helt tæt på danskerne og gøre dem forståelige og nærværende, siger Jakob Vissing, TV 2s udlandschef. 

Rasmus Tantholdt har siden Hamas’ angreb 7. oktober 2023 været rejsende i regionen og har dækket konflikten løbende. Og det er en region, der har en stor betydning for ham. 

- Det er på en sørgelig baggrund, at jeg nu intensiverer mine rejser i Mellemøsten. Men præcis 20 år efter, at jeg første gang dækkede konflikten mellem israelerne og palæstinenserne, er situationen i hele Mellemøsten stadig så konfliktfyldt og kompliceret, at verdenssamfundet igen har enormt fokus netop her. Det er en region, som står mit hjerte nær efter utallige møder med mennesker i lande og områder, der med deres respektive voldsomme historier bliver ved med at støde sammen, siger Rasmus Tantholdt. 

Rasmus Tantholdt har modtaget Steen Baadsgaard-prisen i 2009 og Tvprisen for årets nyhedsindslag i 2012 og 2014. I 2022 modtog Rasmus Tantholdt Publicistprisen af Den Danske Publicistklub for sin dækning af en række krige, ikke mindst krigen i Ukraine, der fremover dækkes af korrespondent Claus Borg Reinholdt. Publicistklubben begrundede udvælgelsen med, at han formår at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og får de menneskelige perspektiver med i sine fortællinger. 

Billede {0} af {1}