Finansdirektør Carsten Topholt forlader TV 2 Danmark efter TV 2s generalforsamling i april 2024

07. februar 2024
Af: TV 2 Kommunikation
Ved udgangen af 2023 har TV 2 manifesteret sig som den førende streamingtjeneste i Danmark, hvilket var målet med strategien – ”TV 2 Play til alle”. Dermed begynder en ny fase for TV 2, og dermed begynder også en ny fase for TV 2s finansdirektør, Carsten Topholt, der har valgt at stoppe som finansdirektør på TV 2 efter TV 2s generalforsamling i april 2024.

Carsten Topholt, finansdirektør i TV 2, siger:

- Det har været fire og et halvt forrygende år. Jeg er stolt af de resultater, TV 2 har nået. TV 2 Play er blevet markedets førende streamingtjeneste, blandt andet på baggrund af en omfattende digital transformation. Det lykkedes at afslutte retssagerne mod TV 2, så TV 2 kan agere frit i den intense konkurrence, og TV 2 betaler igen udbytte til sin ejer – staten. TV 2 har en solid økonomi ved indgangen til 2024, og TV 2 har udviklet en klar og tydelig ESG-dagsorden.

- Få dage på en medievirksomhed ligner hinanden. Derfor er jeg også imponeret over, at vi har formået at holde hovedet koldt, lave en langsigtet plan og eksekvere den. Det har været en imponerende holdpræsentation i direktionen - i tæt samarbejde med bestyrelsen samt TV 2s medarbejdere og ledere. Jeg var selv ny i mediebranchen, da jeg startede på TV 2, og derfor har det også være en ære at kunne ”være i lære” hos TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og bestyrelsesformand Jimmy Maymann. Nu starter en nye fase for TV 2, og det gør der også for mig.

Jimmy Maymann, bestyrelsesformand i TV 2, siger:

- Jeg vil gerne sige tak til Carsten for at være en vigtig del af holdet i en periode med mange forandringer og for en dedikeret indsats. I jobbet som finansdirektør har Carsten haft en central rolle i gennemførelsen af TV 2s koncernstrategi ”TV 2 Play til alle” sammen med den øvrige direktion. Jeg ønsker ham held og lykke fremover, og jeg er sikker på, at hans kompetencer vil være eftertragtede i markedet.

Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør i TV 2, siger:

- Carsten er et belevent og ordentligt menneske, og sådan er han også gået til sine opgaver på TV 2 i de fire år, der er gået, siden han tiltrådte. Det har været år med svære opgaver og store forandringer, og Carsten har bidraget vedvarende ind i de processer. Særligt hele ESG-dagsordenen og naturligvis vores normalisering af kapitalstrukturen. Nu er det blevet tid for Carsten til at prøve noget nyt, og jeg ønsker ham alt mulig held og lykke med at sætte sit aftryk et andet sted. Og samtidig en stor tak for samarbejdet i de forgangne år. 

Carsten Topholt kom i 2019 til TV 2 fra McKinsey & Company. Tidligere har han bl.a. været i Finansministeriet samt Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Billede {0} af {1}