Store kunstnere går på scenen til ære for dronning Margrethe

11. januar 2024
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
En perlerække af kongerigets største musiknavne går på scenen, når DR og TV 2 samler danskerne ved showet 'Danmarks dronning - den største tak' fredag 12. januar på Kongens Nytorv. Alle er velkomne, der er fri entré.

Der bliver masser af musikalske gaver og kunstneriske indslag til dronning Margrethe, når DR og TV 2 inviterer til højtidelig folkefest på Kongens Nytorv i forbindelse med showet 'Danmarks dronning - den største tak' med Natasja Crone og Stéphanie Surrugue som værter.

Showet begynder klokken 19.30 og samsendes på DR1 og TV 2 frem til klokken 21.00. Der har været stor velvilje og imødekommenhed fra det danske kulturliv til at bidrage til denne særlige aften. Alle optrædende kunstnere er med til at hylde dronningen med sange, dans og kunstneriske indslag, der fortæller noget om hendes liv og virke.

Spændende konstellationer på scenen

Tre af dansk musiks ukronede dronninger Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen går blandt andre sammen på scenen, og undervejs kan spændende konstellationer som Caroline Henderson og Jesper Binzer, Pil og Mads Langer samt Søs Fenger og Peter A. G. også opleves til showet, hvor der er fri entré.

Katinka optræder sammen med DR Pigekoret, mens Safri Duo slår sig løs sammen med Livgardens Tambourkorps. Derudover kan seerne og det fremmødte publikum glæde sig til Scarlet Pleasure, Svea S, Eivør og Inuanima, Katrine Gislinge og Silas Bjerregaard i et show, som bliver krydret med humoristiske bidrag, indslag fra de nordatlantiske dele af kongeriget og balletdansere fra Det Kongelige Teater.

- Jeg tør godt at love et show, der kommer til at trække tårer på den gode måde og som har nogle stemningsfulde, storslåede og fine øjeblikke med kunstnere, som går langt udover det sædvanlige for at give dronningen en helt særlig oplevelse, siger Henriette Ladegaard-Pedersen, TV 2s redaktør for showet.

- Sammen med danskerne og hele rigsfællesskabet er det vores ambition at give Dronningen en mindeværdig aften. Alle de musikalske og kunstneriske optrædener i showet siger på hver sin måde noget om Dronningen og hendes liv, og det håber jeg skinner igennem både blandt publikum på pladsen og ude i stuerne landet rundt, siger Jan Lagermand Lundme, DR’s redaktør for showet.

DR og TV 2 opfordrer publikum til at komme i god tid til showet, hvor der vil være opvarmning på scenen fra klokken 19.00 med Jacob Riising.

'Danmarks dronning - den største tak' produceres af Nordisk Film TV for DR og TV 2.

Til pressen

Der vil på grund af begrænset plads ikke være mulighed for at blive akkrediteret til showet, hvorfor DR og TV 2 anbefaler at dække begivenheden fra selve pladsen eller hjemme på redaktionen. Der kan downloades billeder fra 'Danmarks dronning - den største tak' hos Ritzau/Scanpix og DR Billeder.

Billede {0} af {1}