Jimmy Maymann giver formandsdepechen på TV 2 videre

31. januar 2024
Af: TV 2 Kommunikation
Efter knap seks år som bestyrelsesformand for TV 2 Danmark har Jimmy Maymann meddelt, at han stiller formandsposten til rådighed og ønsker at udtræde af TV 2s bestyrelse i forbindelse med den forestående ordinære generalforsamling i april 2024.

Jimmy Maymann overtager primo 2024 det daglige ansvar for den internationale spilvirksomhed Superbet, der vil lægge beslag på størstedelen af hans professionelle virke væk fra Danmark. Derfor har han meddelt kulturministeren, at han stiller posten som bestyrelsesformand til rådighed, så en ny formand kan give TV 2 den opmærksomhed og det nærvær, som virksomheden og opgaven fortjener. 

- Det har været og er en fornøjelse og et privilegium at sætte retningen for Danmarks største mediehus. TV 2 er kritisk demokratisk infrastruktur, og vores gennemslagskraft og betydning for danskerne er markant. Gennem de seneste fem år har jeg sammen med TV 2s bestyrelse, daglige ledelse og dedikerede medarbejdere stået i spidsen for en rettidig digital transformation, afgørende interne kulturforandringer og et styrket kommercielt fokus, der betyder, at TV 2 har leveret imponerende resultater. Både kommercielt og i forhold til at sikre den danske befolkning troværdigt, uafhængigt og alsidigt public service-indhold, der styrker fællesskabet og sammenhængskraften i alle dele af Danmark, siger Jimmy Maymann, bestyrelsesformand i TV 2 Danmark. 

Fra 2018 til i dag har TV 2 øget sin seerandel fra 39,1% i 2018 til 53,2% i 2022 og har passeret 1 mio. abonnenter på TV 2 Play, som nu er den mest sete streamingtjeneste i Danmark. Omsætningen er steget fra 2,8 mia. kr. i 2018 til 3,9 mia. kr. i 2022 blandt andet på baggrund af en ambitiøs sportsstrategi med begivenheder, der samler danskerne. Der er indgået forlig i de langvarige retssager om årsrabat, TV 2s kapitalstruktur er normaliseret, og der er i 2023 udbetalt 1,15 mia. kr. i udbytte til den danske stat. Samtidig har TV 2 lavet et teknologiskifte, hvor en større del af omsætningen er investeret som en del af 2025-strategien ”TV 2 Play til alle”.

Jimmy Maymann siger:

- TV 2 står godt i forhold til den næste fase og til at møde de strukturelle forandringer, der skyller ind over mediebranchen. Vi skal værne om den stærke position, public service har i Danmark: Hvis vi først mister den, bliver den svær at genskabe. TV 2 bør derfor fortsat have handlerum til at videreudvikle sit indholdsudbud og den kommercielle finansiering af det.

- Det er i mine øjne den mest interessante og krævende bestyrelsesopgave i mediebranchen at stå i spidsen for en kommerciel og digital medievirksomhed med så stor betydning for danskerne som TV 2. Det er en virksomhed, der fortsat kræver store investeringer i indhold og teknologi for at kunne opretholde sin position som danskernes foretrukne leverandør af nyheder, underholdning, sport, dokumentarer og andet dansk indhold af høj kvalitet – i et marked, hvor konkurrencen om abonnements- og annonceomsætning intensiveres, og danske publicistiske medier i stigende grad udfordres af internationale teknologivirksomheder.

Kulturministeren udpeger TV 2 Danmarks bestyrelsesformand og den øvrige generalforsamlingsvalgte bestyrelse, og den ordinære generalforsamling finder sted 24. april, 2024.

Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør i TV 2, siger:

- Jeg havde håbet, at vi kunne beholde Jimmy i en periode endnu, men jeg har selvfølgelig forståelse for, at hans kompetencer også er efterspurgt andre steder. Jeg har sat enormt stor pris på vores samarbejde og på Jimmys oprigtige interesse i og mission om at videreudvikle dansk public service. Hans internationale udsyn og erfaring, teknologiske og digitale skarphed og kommercielle forståelse har været uvurderligt for TV 2, og nu giver han vores ejer ro og tid til at sætte det fremtidige bestyrelseshold.

Billede {0} af {1}