TV 2 viser unikt portræt af Jesper Christensen

14. december 2023
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
TV 2 byder på et eksklusivt portræt af Jesper Christensen, som har medvirket i over 180 film. Den verdensberømte og pressesky skuespiller fortæller om sin karriere og liv i 'Jesper Christensen og de mange ansigter', der er instrueret af Lasse Spang Olsen og får premiere 28. december på TV 2 og TV 2 Play.

75-årige Jesper Christensen har igennem hele livet undgået pressen så meget som muligt og er - på trods af, at han i dag er verdensberømt og må færdes med bodyguards i udlandet - relativt ukendt i Danmark. De fleste danskere ved dog, at han har spillet roller som blandt andre 'Nannas far', som den aldrende alkoholiker Kaj i 'Bænken' og som overskurken Mr. White i tre James Bond-film.

- Jeg har aldrig syntes, det var fedt at blive kendt. Jeg har altid syntes, at det er et vilkår i forhold til det job, jeg har. Hvis der havde været en måde at være skuespiller uden at blive kendt og alligevel få gode jobs, så ville jeg straks have opsøgt dem, fortæller Jesper Christensen i portrættet og fortsætter:

- Det kan synes som et latterligt problem. Altså det der med, at der hele tiden er øjne på dig. At folk glor. Det har været virkelig ubehageligt og svært at vænne sig til. Du bliver så overopmærksom på dig selv på en eller anden måde, som er syg. Det er ikke til at holde ud. Det er noget, som jeg forsøger at holde nede. Så langt nede, så jeg stadig får gode jobs.

Gode jobs som for eksempel en rolle som Mr. White i en James Bond-film har givet Jesper Christensen den økonomiske frihed til at kunne takke nej til øvrige opgaver i et års tid. Hvilket han har gjort for i stedet at bruge tiden sammen med familien.

Fra vilde ungdomsår til hæderkronet skuespiller

Jesper Christensen fik sin spillefilmsdebut i 1976 i 'Strømer' i en mindre rolle som en ung betjent. Siden er det blevet til adskillige store roller, som har kastet hæder af sig i form af blandt andet seks Robert-priser og fem Bodil-statuetter.

Trods de mange priser og et arbejdsliv i rampelyset er det alligevel et særsyn, at Jesper Christensen fortæller ærligt om, hvordan han er blevet det, han er i dag. På godt og ondt. I portrætprogrammet fortæller han blandt andet om et stofmisbrug, som de fleste ikke har kræfter til at kæmpe sig ud af.

- Der var nogle andre, der tog faldet omkring mig. Der var nogen, der døde. Tre lige efter hinanden. Og det chokerede mig så meget, så jeg trådte helt væk fra det og stoppede fuldstændigt fra tirsdag til onsdag, siger Jesper Christensen om en kortvarig periode i ungdomslivet, som han har formået at omsætte til noget kreativt i sit arbejde.

- Jeg tror, det er rigtig godt at have gennemlevet nogle store kriser, fordi det giver en mulighed for at forstå, at andre let kan komme i en eller anden ulykke. Og det er godt for skuespillere, siger han.

'Jesper Christensen og de mange ansigter' er produceret for TV 2 af Lasse Spang Olsen og Been-there-done-that-production og får premiere på TV 2 og TV 2 Play torsdag 28. december. 

Links

Billede {0} af {1}