Nyt livsstilsprogram undersøger, om du kan sænke kroppens alder

19. december 2023
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
Skuespiller Ditte Hansen, tidligere cykelrytter Jesper Skibby og entertainer Amin Jensen deltager i et stort, videnskabeligt forsøg, som undersøger, om det er muligt at sænke kroppens alder. Forsøget varer 12 uger og kan følges i livsstilsserien 'Snyd din alder - yngre på 12 uger', som får premiere tirsdag 2. januar på TV 2 Play og TV 2.

- Jeg er måske en meget god forsøgskanin, for jeg har levet livet på kanten, siger Jesper Skibby i begyndelsen af 'Snyd din alder - yngre på 12 uger', hvor han sammen med Ditte Hansen og Amin Jensen har sagt ja til at deltage i et videnskabeligt forsøg på Panum Instituttet. 

Det er aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen, som leder forsøget, og ifølge ham er der aldrig tidligere udført et tilsvarende forsøg på mennesker. Eksperimentet undersøger, om det er muligt at sænke menneskekroppens indre alder på bare 12 uger ved at spise en helt særlig pille, faste 16 timer i døgnet og motionere ud fra et individuelt tilpasset skema.

- Vi lever ofte de sidste ti år af vores liv med sygdom. Tænk, hvis vi med disse tiltag kunne gøre os sundere i længere tid. Så vi ikke behøver at være syge, siger Morten Scheibye-Knudsen i programmet.

- Min mor fik kræft, og min far fik Alzheimers. De døde med et halvt års mellemrum, da de var i slutningen af 60'erne. Jeg mistede dem begge inden for et år, og det har sat nogle tanker i gang hos mig, siger Ditte Hansen om sin motivation for at medvirke i serien.

Kroppens sande alder

Ditte Hansen, Amin Jensen og Jesper Skibby får testet deres kroppe og taget blodprøver, så Morten Scheibye-Knudsen kan undersøge deres sande alder. Altså ikke den alder, de er født med, men den alder, de udvikler sig med. Han finder hurtigt ud af, at ingen af de tre forsøgspersoner har den indre alder, som ellers står i deres pas.

Når de 12 uger er gået, bliver de tre hovedpersoner testet igen for at se, om forsøgets tre tiltag har haft en effekt: Har de formået at sænke deres krops indre alder på bare 12 uger?

Ud over Ditte Hansen, Jesper Skibby og Amin Jensen deltager også 80 danskere i forsøget på Panum Instituttet. I modsætning til Ditte, Jesper og Amin, som både skal faste, motionere og spise den helt særlige pille, er de 80 forsøgspersoner delt op i grupper, som skal gøre en af delene, ligesom der også er en kontrolgruppe. På den måde kan aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen undersøge præcist, hvilket af de tre tiltag der har den største effekt på 12 uger - hvis nogen.

- Programmet sætter fokus på livsstilssygdomme, vores sundhed - og hvad vi selv kan gøre for at få en bedre alderdom. Det er et tankevækkende forsøg, som vil være en øjenåbner for mange og bidrage til samtaler om, hvordan vi lever i dagligdagen, og hvad det vil kræve for hver enkelt af os at få et sundere liv, siger Nikolaj Daugberg, TV 2s redaktør på programmet.

'Snyd din alder - yngre på 12 uger' er produceret af Koncern for TV 2. Lars Seidelin og Anne Eberhardt er producenter. Der er to episoder.

Links

Billede {0} af {1}