Der er VM hver dag på TV 2, når håndboldkvinderne jagter guld

22. november 2023
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
December står ikke kun på nisser, julekalender og hygge hos TV 2 – men også på barske kvinder, harpiks og benhårdt stregspil. Fra onsdag 29. november til søndag 17. december er der nemlig VM i kvindehåndbold, der denne gang bliver afholdt i Danmark, Norge og Sverige. Jesper Jensens hold blev nummer to til EM sidste år. Går Danmark hele vejen til guld i år?

Ligesom de danske håndboldkvinder stiller i stærkeste opstilling, stiller TV 2 Sport også med et stærkt hold af folk til at dække den store begivenhed. Værter, eksperter og kommentatorer, der normalt dækker håndbold året rundt.

Se trailer til VM i kvindehåndbold 2023

TV 2 sender fra et studie i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor Danmark spiller sine kampe. Her er Stine Bjerre Mortensen vært flankeret af eksperterne Lærke Møller og Bent Nyegaard. Til at fortælle om begivenhederne på banen under Danmarks kampe er Jonas Nyhøj og Peter Bruun Jørgensen klar i kommentatorboksen. Desuden har TV 2 et studie i Frederikshavn, hvor Michael Stærke er vært. Her kommenterer Ulrik Jönsson og Ikast-træner Kasper Christensen kampene.

- For os, der arbejder med håndbold, er de store slutrunder som juleaften. Vi glæder os til at dække VM for kvinder, og det er en gave, at det danske hold spiller sine kampe i Danmark. Det giver os nogle ekstra muligheder for at komme helt tæt på holdet og begivenhederne, siger John Jäger, TV 2s chefredaktør på håndbold.

På en gang bredt og nørdet

TV 2 deler VM med DR. Alligevel bliver der sendt mindst to VM-studieprogrammer hver dag på faste tidspunkter. De danske kampe, som DR viser, vil også blive kommenteret og lagt på TV 2 Play, så man vil kunne se alle Danmarks kampe på TV 2 Play – enten direkte eller forskudt. Og alle Danmarks kampe, semifinaler og finaler bliver livetekstet denne gang. VM-dækningen bliver meget omfattende og vil fungere som en slags håndboldjulekalender i december.

- Vi har nogle rigtigt dygtige folk til at dække VM og laver en massiv dækning, også på de dage, hvor TV 2 ikke har Danmarks kampe. Vi skal både være folkelige og brede, samtidig med at vi også er skarpe på analyser og de nørdede aspekter af håndbold. Folk skal forstå, hvad de har set. Den balance klarer håndboldfolkene til hverdag, og det vil vi også gøre under VM-dækningen, siger John Jäger.

null
Stine Bjerre Mortensen er vært i studiet under Danmarks kampe. / Foto: Niklas Kragh Jacobsen / TV 2

Stine Bjerre Mortensen: Jeg glæder mig til suset fra tilskuerne i Boxen

Danmark har vundet VM i håndbold for kvinder én gang – det var i 1997 med Anja Andersen på holdet. Måske bliver det denne gang, Danmark igen går hele vejen? Hjemmebane betyder meget i håndbold, og Danmark kan med stjerner som Sandra Toft, Mie Højlund og Anne Mette Hansen slå alle på en god dag.

- Jeg er ret overbevist om, at vi kan forvente at se et kvindelandshold, der vil nyde at spille på hjemmebane i Jyske Bank Boxen. Mange af spillerne har drømt om netop dét længe, så jeg tror, at oplevelsen vil smitte af på deres spilleglæde. Og med de stigende resultater landsholdet har skabt de seneste år, så forventer jeg også, at det kan komme langt i år. Spørgsmålet er om det kan blive til guld. Det ville være kulminationen på udviklingen af det nuværende kvindelandshold, siger Stine Bjerre Mortensen, der er TV 2s vært ved Danmarks kampe.

- Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvad en fyldt Boxen kan gøre for dansk kvindehåndbold lige nu. Jeg har oplevet både herre- og damelandsholdet spille der flere gange, og suset fra tilskuerne gør oplevelsen særlig. Også for os tv-folk. Og så glæder jeg mig personligt til at være tilbage ved en slutrunde sammen med savnede kollegaer efter endt barsel, tilføjer Stine Bjerre Mortensen.   

Masser af VM-indhold på TV 2 Play

Udover Danmark er Grønland med til VM denne gang. De har spillet en flot kvalifikation og er trænet af danskeren Anders Friis. Det bliver spændende at se, hvordan de klarer det. Alle Grønlands tre kampe i gruppespillet, hvor de møder Norge, Sydkorea og Østrig, kan ses på TV 2 Sport og TV 2 Play. I det hele taget er TV 2 Play stedet, hvis man ikke kan få VM nok. Her kan man se kampe, studieprogrammer, højdepunkter. Alt bliver lagt på TV 2 Play, der får et særligt VM-univers. Desuden vil der også på TV 2 Play være særlige ’Playmaker’-programmer. Det er en serie portrætter af nogle af de danske landsholdsspillere, som bliver interviewet af Claus Møller Jakobsen.

Læs mere og download billeder her:

Billede {0} af {1}