Cykelhold deler radiokommunikation i Tour de France med TV 2s seere

14. juni 2023
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
Hvordan lyder det, når Jonas Vingegaards sportsdirektør blæser til angreb mod Tadej Pogacar i Tour de France? Det kan du høre på TV 2 i sommerens udgave af verdens største cykelløb, hvor de fleste hold er gået med til at dele lyden fra deres radiokommunikation under etaperne.

TV 2s seere får lov at lytte med på radiokommunikationen under dette års Tour de France, som begynder 1. juli i Bilbao og slutter i Paris søndag 23. juli. Der bliver ikke tale om medhør, men om kurateret indhold, da det er en balance mellem at give seerne noget ekstra uden at ødelægge strategierne for de medvirkende hold.

- Det er et spændende, nyt element, som jeg håber, kan give noget ekstra til vores dækning af Tour de France, siger TV 2s cykelkommentator Dennis Ritter.

I praksis fungerer det ved, at det franske tv-selskab France Télévisions, som producerer Tour de France, får frit adgang til kommunikationen, som bliver samlet i deres sendevogn. Her sidder nogle moderatorer i tv-produktionen, der vælger, hvilke informationer der kan deles, og hvornår det er mest hensigtsmæssigt at dele dem. Herefter vil det blive vist på skærmen med en grafik med tekst og en lydfil, så seerne kan høre, hvad der blev sagt mellem rytterne og sportsdirektørerne i bilerne. Ligesom mange kender det fra Formel 1.

- Vi håber, det vil give danskerne et endnu større indblik i det taktiske spil på holdene i Tour de France. I forvejen er vores kompetente kommentatorer og eksperter fantastisk dygtige til at forklare det, men det skulle gerne give ekstra kolorit på hele seeroplevelsen at høre en sportsdirektør blæse til angreb eller bande over, at et udbrud ikke er kørt ind endnu. Vi prøver hele tiden at optimere vores produkt og håber, at det her er en knap, som der kan skrues op for, siger John Jäger, som er TV 2s chefredaktør på Tour de France.

Ny vært på Tour de France

Søren Reedtz skifter rollen som reporter ud og bliver ny vært i TV 2s Tour-studie, som rejser rundt med feltet fra starten i Bilbao i Baskerlandet til afslutningen i Paris. Søren Reedtz var også vært, da DR producerede 'AftenTour', og afløser Thomas Kristensen, som efter 18 år som Tour-vært nu er 100 procent dedikeret fodboldkommentator på TV 2.

null

- Tour de France er en af årets største begivenheder for mig. Interessen og fascinationen af løbet deler jeg med mange andre danskere, og derfor er det et privilegie at følge Tour-karavanen så tæt år efter år og give danskerne de bedste historier og dramaer fra verdens største cykelløb, siger Søren Reedtz, der har været i Frankrig hver sommer siden 2004 for at dække Tour de France for henholdsvis TV 2 og DR.

17. gang sammen i Tour-boksen

Dennis Ritter og Rolf Sørensen kommenterer Tour de France sammen for 17. år i træk og får igen i år selskab af skiftevis cykeleksperterne Christian Moberg og Emil Vinjebo. Den af eksperterne, som ikke sidder i kommentatorboksen den pågældende dag, gør Søren Reedtz selskab i studiet.

null

Sanne Jakobsen fortsætter som Tour-reporter, mens Kasper Højstrup overtager Søren Reedtz' rolle med at jagte ryttere i start- og målområdet til interview. Tidligere lavede han indslag til Tour-udsendelserne, som Lars Fink i stedet vil tage sig af.

Tour de France-etaperne vises som altid på TV 2 og kan desuden ses direkte uden afbrydelser på TV 2 Play. Derudover kan de følges live på sport.tv2.dk, som udover at give dig de seneste nyheder også zoomer ind på dagens etapeprofil og de danske rytteres muligheder.

'AftenTour' og 'Rolf & Ritter på Tour'

Rasmus Staghøj og den tidligere cykelrytter Lars Bak sender hver dag 'AftenTour' direkte fra næste dags startby eller et rytterhotel, hvor de får selskab af en aktuel gæst og giver dig sammendrag, analyser og perspektiv på løbet.

Igen i år kan du glæde dig til 'Rolf & Ritter på Tour', som i år dels består af fire programmer på TV 2 Play, men som også folder sig ud på de sociale medier og på sport.tv2.dk. I de fire Play-programmer cykler kommentatorduoen fire udvalgte etaper fra årets rute og behandler i hvert program et nyt emne i selskab med en gæst.

null

Kommentatorduoens fortællinger til sport.tv2.dk får fokus på en af årets vilde bjergetaper, hvor slaget mellem Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar kommer til at stå, og så deler duoen fun facts om Tour de France i fortællingerne på de sociale medier.

Tour de France Femmes fuldender juli

Samme dag som mændenes Tour de France rammer afslutningen i Paris, viftes anden udgave af Tour de France Femmes i gang i den sydlige del af Frankrig.

Rikke Møller Pedersen er ny vært på den ugelange begivenhed, som byder på otte krævende etaper og kommenteres af Michael Stærke og Lars Bak. Her vil TV 2s seere også kunne følge med i radiokommunikationen i feltet, som blandt andre tæller Cecilie Uttrup Ludwig, som sidste år snuppede en etapesejr og blev bedst placerede dansker med en samlet syvendeplads.

Tour de France Femmes 2023 består af 956 kilometer fordelt over otte etaper. 24 hold stiller til start, og i år udvides de fra seks til syv ryttere, så der i alt er 168 ryttere med i løbet.

34 år med Tour de France på TV 2

Sommer, TV 2 og Tour de France hænger uløseligt sammen.

Tour-starten i Danmark og Jonas Vingegaards triumf sidste år blev et tilløbsstykke ikke blot langs de danske landeveje men også foran skærmen, hvor TV 2 og TV 2 Play havde 577.000 seere i gennemsnit på samtlige 21 etaper. Desuden var kønsforskellene fra tidligere år nærmest udvisket, idet 47 procent af seerne var kvinder. Til sammenligning udgjorde kvinder 38 procent af seerprofilen i 2021.

TV 2 har dækket verdens største cykelløb lige siden 1989. Det begyndte med et resumé af dagens etaper, og 8. juli 1990 sendte TV 2 Tour de France for første gang live. Gennem årene er Tour de France blevet en ikonisk begivenhed, som vi danskere gerne trækker i skyggen for at se. Endda i en grad der gør Danmark til det land med den største seerandel i verden, når Tour de France ruller over skærmen.

Billede {0} af {1}