2022 var et nyheds- og sportsår ud over det sædvanlige - danskerne viser tillid til TV 2

10. maj 2023
Af: TV 2 Kommunikation
Den danske public service-model er helt unik. Den har til formål at samle alle i Danmark og invitere alle ind i fællesskabet. TV 2 offentliggør sin public service-redegørelse for 2022.

TV 2 har netop offentliggjort sin public service-redegørelse for 2022. Rapporten understreger, at 2022 var et nyheds- og sportsår ud over det sædvanlige. Public service-forpligtelsen gælder for hovedkanalen TV 2, som også i 2022 var den mest sete hovedkanal i Danmark. Hver uge i 2022 var 87 procent af danskerne i kontakt med TV 2 – enten via hovedkanalen TV 2, de seks nichekanaler, TV 2 Play, tv2.dk eller TV 2s apps.

- Danskerne kvitterer for, at TV 2 er et nationalt samlingspunkt, der prioriterer nyhedsdækning, sportsbegivenheder og dansk indhold. I en globaliseret verden med stigende international konkurrence, hvor mediebrugerne og seernes vaner er under opbrud, bliver det kun vigtigere, at vi har fælles samtaler og oplevelser. Vores public service-redegørelse viser, at TV 2 har stor betydning for danskerne. Det er vi stolte over, og vi ønsker hele tiden at sætte barren højt for, hvad public service kan, og hvor vigtigt det er, siger Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør på TV 2.

'19 Nyhederne' på TV 2 var i 2022 den mest sete nyhedsudsendelse i Danmark, og i 2022 sendte TV 2s hovedkanal i alt cirka 1.605 timers nyheder i forhold til 1.547 nyhedstimer i 2021. Den stigning tilskrives dækningen af krigen i Ukraine, folketingsvalg og folkeafstemning om afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet samt en række andre større begivenheder.

Antallet af sportstimer næsten fordoblet

Siden 2007 har sport været en del af TV 2s public service-forpligtelse. I 2022 sendte TV 2-hovedkanalen 699 timers sport, svarende til 10 procent af den samlede sendetid. Det er næsten dobbelt så mange timer som i 2021, hvor antallet var 366.

- 2022 var en helt fantastisk årgang for sporten på TV 2. Selvfølgelig med Jonas Vingegaards triumf i Tour de France som et højdepunkt af historiske dimensioner. Men også tourstarten i Danmark, vil vi aldrig glemme. At opleve de mange danske cykelfans langs vejene i Danmark og danskernes kærlighed til verdens bedste cykelløb gav konstant gåsehud i flere dage, siger Frederik Lauesen, sportsdirektør på TV 2.

- Og så vendte det danske fodboldlandshold tilbage til os på TV 2, det blev et glædeligt gensyn gennem Nations League og så desværre et fodbold-VM, hvor det ikke gik Danmarks vej. Bedre gik det for håndboldlandsholdene ved EM-slutrunderne for både herrerne i januar og kvinderne i november, der som sædvanligt formåede at samle danskerne omkring skærmen med bronze til herrerne og en flot sølvmedalje til kvinderne. Og netop det, at samle danskerne til de store sportsbegivenheder med national interesse på vores hovedkanal, er en del af vores ambitiøse sportsstrategi. Samtidig bruger vi vores sportsrettigheder aktivt til at udvikle den digitale forretning og gøre TV 2 Play til den foretrukne platform for sport, siger Frederik Lauesen.

Sportsåret 2022 bød også på fodbold-EM i England med deltagelse af det danske kvindelandshold, cykelklassikeren Paris-Roubaix og kvindernes Tour de France. Også det klassiske motorløb Le Mans kunne i 2022 følges på TV 2. Ved siden af de faste sportsbegivenheder, som i flere år har kunnet følges på TV 2, kunne brugerne få endnu mere sportsindhold end nogensinde før på TV 2s sportskanaler og TV 2 Play, hvor blandt andre både Viktor Axelsen og Holger Rune gjorde danskerne stolte.

Klar prioritering af dansk tv i alle genrer

Samlet set stod TV 2s kanaler i 2022 for 53,2 procent af danskernes tv-sening – en fremgang på 5,5 procentpoint i forhold til året inden. 75 procent af den samlede programsendetid bestod af dansksprogede udsendelser, og TV 2 blev igen den hovedkanal, hvor danskerne kunne se flest dansksprogede programmer.

- Det danske public service-indhold har en helt særlig betydning på TV 2. Det er med til at starte vigtige samtaler om alt det, vi har til fælles, og derfor er det også med til at styrke sammenhængskraften på tværs af landet. Vi skal fortsat kunne tilbyde et stærkt og relevant indholdstilbud til alle - også de yngre seere og brugere, som vi har et særligt fokus på i de kommende år. De tilgår og forbruger indhold på nye måder, men de efterspørger kvalitet og substans, og det skal vi fortsat levere til alle, siger TV 2s indholdsholddirektør, Lotte Lindegaard.

TV 2 har ifølge public service-tilladelsen en forpligtelse til at sende minimum 42 timers dansk drama om året, der opgøres med udgangspunkt i danskproducerede fiktionsserier med TV 2 som entreprise eller co-producent. I 2022 blev der sendt 44 timers dansk dramatik, blandt andet en ny sæson af 'Badehotellet', 'Klovn julespecial' og 'Margrete den første'.

- Vi er afhængige af en stærk produktionsbranche, når vi skal købe og udvikle dansk kvalitetsindhold. Vi er meget tilfredse med, at den langstrakte konflikt og produktionsstop på fiktionsområdet blev løst i 2022. Nu skal hele branchen tilbage på et bæredygtigt spor, både når det gælder vækst, udvikling og produktion, og vi ser frem til fortsat at løfte dansk fiktion, siger Lotte Lindegaard.

Billede {0} af {1}