Verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin på Nikolaj Lie Kaas’ stjernebesatte komediedramaserie 'Agent'

Nikolaj Lie Kaas på Berlinalen. (Foto: Christopher Aoun/Zentropa/TV 2).

Nikolaj Lie Kaas på Berlinalen. (Foto: Christopher Aoun/Zentropa/TV 2).

22. februar 2023;
Af: Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

Tirsdag aften, 21. februar, var en stor oplevelse for holdet bag Nikolaj Lie Kaas’ kommende stjernebesatte komedieserie 'Agent ', som fik verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin. Serien er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 og får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 senere i år.

Den røde løber var rullet ud i biografpalæet Zoo Palast, hvor seriens to første afsnit blev vist for verdenspressen, inviterede og festivalgæster - og hvor den samtidig konkurrerer om den nystiftede pris ’Berlinale Series Awards’. Til stede var seriens instruktør og manuskriptforfatter Nikolaj Lie Kaas og skuespillerne Esben Smed, Ulrich Thomsen, Julie Agnete Vang, Mathilde Arcel og unge Selma Sol í Dali Pape, som alle blev hyldet på scenen efter visningen af et begejstret publikum.

Nikolaj Lie Kaas og Esben Smed på Berlinalen. (Foto: Zentropa/TV 2).

Nikolaj Lie Kaas og Esben Smed på Berlinalen. (Foto: Zentropa/TV 2).

Nikolaj Lie Kaas, som føjer manuskriptforfatter og instruktør til sit CV, sagde efter premieren:

- Jeg synes, det var meget bevægende. Det var en stor overraskelse, at publikum grinede så meget. Jeg var slet ikke klar over, at de ville være så meget oppe at køre, og jeg troede ikke, at den form for humor kunne rejse internationalt. Men den måde, folk klappede på efter visningen, var fantastisk. Det er det vildeste kick at være til sådan en premiere som instruktør. Jeg har siddet og slået løs i tastaturet, og så er vi her nu, og jeg bliver enormt rørt over alle de mennesker, der har troet på mig og står sammen med os i dag.

Også hovedrolleindehaver Esben Smed havde en fantastisk oplevelse:
- Det var bare en fuldstændig overvældende oplevelse, at der var så god stemning, og at folk tog så godt imod serien. Jeg havde aldrig regnet med, at en komedieserie ville blive udtaget til Berlinalen. Det tyske publikum plejer altid at sige, hvad de mener, og det var bare vildt fedt, at de gav den gas, grinede, hyggede sig og klappede så meget, sagde han.

Konkurrerer om ny pris

Berlinalen er en af verdens mest prestigefyldte filmfestivaler, og det er første gang, en sådan festival har oprettet en tv-seriepris. 'Agent' er udtaget til 'Berlinale Series' sammen med seks andre internationale serier. Her konkurrerer serien i den nystiftede kategori for serier 'Berlinale Series Awards', og vinderen kåres onsdag aften.

Hele holdet på Berlinalen. (Foto: Christopher Aoun/Zentropa/TV 2).

Hele holdet på Berlinalen. (Foto: Christopher Aoun/Zentropa/TV 2).

Desperat agent i underholdningsbranchen

'Agent' har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der forsøger desperat at holde hovedet oven vande. Han er agent for stjerner i underholdningsbranchen, og de har store drømme og ambitioner, der rækker langt ud over landets grænser. Men ikke alt går efter planen, og Joe må konstant slukke ildebrande, jonglere absurde problemer og gå til yderligheder for at hjælpe sine klienter. Midt i det kaos, der udgør Joes liv, er han også delefar, og hans tiårige datter længes efter hans opmærksomhed. 'Agent' er en intens, sjov og rørende fortælling om en mand med hjertet på rette sted, men med de forkerte prioriteter.

Masser af stjernenavne

Udover Esben Smed, Julie Agnete Vang, Ina-Miriam Rosenbaum, Selma Sol í Dali Pape, Mathilde Arcel og Hans Henrik Clemensen, der alle har fiktive roller, medvirker en lang række kendte danske skuespillere og kunstnere som 'sig selv': Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum Jensen, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Nukâka Coster-Waldau, Sigrid Husjord, Melvin Kakooza og Gun-Britt Zeller.

Nikolaj Lie Kaas og Zentropas nye TV 2-serie er udtaget til filmfestivalen i Berlin
Nikolaj Lie Kaas står bag ny TV 2-komediedramaserie som produceres af Zentropa

 

Billede {0} af {1}