TV 2 og TV 2 NEWS sender live fra Ritt Bjerregaards begravelse

Følg Ritt Bjerregaards begravelse på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY

Følg Ritt Bjerregaards begravelse på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY

31. januar 2023;
Af: Jacob Panum / TV 2 Kommunikation

Ritt Bjerregaards begravelse og mindehøjtidelighed kan følges direkte på TV 2 og TV 2 NEWS onsdag 1. februar. Transmissionen begynder klokken 12.10 med interview, taler og sange direkte fra Nordre Kapel på Vestre Kirkegård i København, og der afsluttes med endnu en mindehøjtidelighed på Christiansborg.

Anne Vig og Troels Mylenberg er værter og følger begivenheden sammen med den politiske kommentator Hans Engell i samsendingen på TV 2 og TV 2 NEWS. ’Farvel til Ritt Bjerregaard’ begynder klokken 12.10 med ankomster til Nordre Kapel, hvor vi taler med nogle af de indbudte gæster inden begravelsen. Selve begravelsen finder sted fra klokken 13.

Statsminister Mette Frederiksen taler ved begravelsen og mindehøjtideligheden i kapellet, og Anne Linnet, som var nær veninde til Ritt Bjerregaard, synger nogle sange, ligesom det klassiske ensemble Trio con Brio spiller nogle numre. Begravelsen og mindehøjtideligheden varer cirka til klokken 14.30.

Klokken 15.15 sender TV 2 og TV 2 NEWS også fra Landstingssalen på Christiansborg, hvor Socialdemokratiet holder mindehøjtidelighed – ligeledes med taler og sang. Her vil statsminister Mette Frederiksen holde en tale for sin tidligere partifælle. Udsendelsen fra Christiansborg varer til klokken 16.50.

Ritt Bjerregaard døde lørdag 21. januar. Hun blev 81 år efter at have kæmpet mod en kræftsygdom i sine sidste år. Ritt Bjerregaard blev første gang valgt ind i Folketinget i 1971 og var i sit lange politiske virke blandt andet undervisningsminister, socialminister, fødevareminister, overborgmester i København for Socialdemokratiet samt EU-kommissær for miljø. Hun forlod aktiv politik 1. januar 2010.

Billede {0} af {1}