TV 2 er klar til FIFA VM 2022

TV 2 er klar til VM, og har til den store slutrunde en kampagne der går på det danske slagråb 4-4-4-4-0.  (Foto: TV 2)

TV 2 er klar til VM, og har til den store slutrunde en kampagne der går på det danske slagråb 4-4-4-4-0. (Foto: TV 2)

16. november 2022;
Af: Martin Weinreich, TV 2 Kommunikation

Fra 20. november til 18. december 2022 er det tid til VM i fodbold - og det danske herrelandshold er med. TV 2 er klar med sit stærkeste hold, når VM bliver fløjtet i gang, og vil dække den særlige begivenhed både kritisk, journalistisk og sportsligt. Følg verdensmesterskaberne på TV 2, TV 2 PLAY, TV 2s sportskanaler, sport.tv2.dk og TV 2s sociale medier - og bliv klogere på VM og Qatar.

Så er det tid til det største for alle fodboldfans - verdensmesterskaberne. Legendariske spillere som Pelé, Diego Maradona, den gamle Ronaldo og Zinedine Zidane har spillet sig ind i historiebøgerne til VM. Og nutidens store stjerner som Lionel Messi, Kylian Mbappé og Vinicius Jr. drømmer om det samme - at bringe deres nation den største hæder og vinde den mest eftertragtede pokal inden for fodboldverdenen - VM-trofæet.

VM i fodbold bliver denne gang spillet i Qatar, og TV 2 vil dække den særlige begivenhed både kritisk, journalistisk og sportsligt. Det er 22. gang, den store turnering bliver afviklet, og i alt deltager 32 håbefulde nationer i VM - ikke mindst Danmark. Kasper Hjulmands hold er i gruppe med Frankrig, Australien og Tunesien - en gruppe, som landsholdet skulle have gode muligheder for at gå videre fra. Til EM sidste år endte det stærke danske landshold i semifinalen. Hvad kan det blive til denne gang?

Morten Bruun, Kenneth Perez, Mads Junker, Morten Ankerdal, Camilla Martin, Jonas Hebo, David Nielsen og Thomas Kristensen er nogle af de folk, der dækker VM i fodbold for TV 2.  (Foto: Morten Bengtsson / TV 2)

Morten Bruun, Kenneth Perez, Mads Junker, Morten Ankerdal, Camilla Martin, Jonas Hebo, David Nielsen og Thomas Kristensen er nogle af de folk, der dækker VM i fodbold for TV 2. (Foto: Morten Bengtsson / TV 2)

Et stærkt hold

VM på TV 2 begynder med åbningsceremonien samt åbningskampen Qatar-Ecuador 20. november.
Danmarks første kamp er mod Tunesien tirsdag 22. november, og den vises på DR1, som TV 2 deler VM-rettighederne med. Den første af Danmarks kampe, som TV 2 viser direkte, er Danmark-Frankrig lørdag 26. november klokken 17.00.

TV 2 har sat et stærkt hold til at dække VM 2022. Camilla Martin og Morten Ankerdal er værter, Mads Junker, Kenneth Perez, David Nielsen, Jonas Hebo Goldman og Troels Bech med flere er studieeksperter. Kommentatorpar til blandt andet de danske kampe er Thomas Kristensen og Morten Bruun. Desuden kommenterer Henrik Fallesen og Andreas Laudrup, Martin Gottschalk og Peter Graulund samt Sofie Munch, Morten Glinvad, Jonas Krügermejer med flere også kampe. På plads i Qatar som reportere er Jon Pagh, Jesper Amter, Jonas Bo Nielsen med flere. De vil blandt andet dække det danske landshold intensivt.

Morten Ankerdal og Camilla Martin er de gennemgående værter på TV 2s studieprogrammer under VM. (Foto: Morten Bengtsson / TV 2)

Morten Ankerdal og Camilla Martin er de gennemgående værter på TV 2s studieprogrammer under VM. (Foto: Morten Bengtsson / TV 2)

- Danmark har et fantastisk landshold, og det bobler af optimisme omkring det. For TV 2 er verdensmesterskaberne kulminationen på 2022 - året, hvor landsholdet er vendt hjem til vores kanaler, og vi har opbygget en dygtig fodboldredaktion, som nu skal dække slutrunden. Selvom FIFA har valgt at lægge slutrunden i et kontroversielt land, så er VM stadig blandt de allerstørste begivenheder på verdensplan, siger Kristian Hyldgaard, indholdschef for TV 2 SPORT, og fortsætter:

- Vi glæder os til at dække slutrunden og ønsker at være helt tæt på det danske landshold hele vejen. Samtidig er vi fuldt bevidste om, at vores journalistiske dækning som altid også skal være kritisk, og at den skal kunne perspektivere betydningen af, at VM bliver afholdt i Qatar. Vi har en rigtig dygtig redaktion på Sporten, og via et tæt samarbejde med TV 2s nyhedsafdeling vil vi sikre en god dækning af de forskellige facetter af slutrunden i Qatar, siger Kristian Hyldgaard, indholdschef for TV 2 SPORT.

TV 2s daglige VM-studie vil blive sendt fra Storms Pakhus i Odense, hvor der også er mulighed for, at fodboldglade danskere hver dag kan se VM i fodbold. Når Danmark spiller kampe, rykker studiet til Aarhus, og TV 2 er også til stede i København, i forbindelse med at der inviteres til storskærmsvisninger. I København inviterer TV 2 til fodbold i samarbejde med DBU og DR i Bella Arena. I Aarhus afholder TV 2 storskærmsvisningerne i Ceres Arena sammen med DR.

Du kan læse mere om storskærmsvisning her.

Du kan opleve alle de store fodboldstjerner under TV 2s dækning af VM (Foto: TV 2)

Du kan opleve alle de store fodboldstjerner under TV 2s dækning af VM (Foto: TV 2)

Masser af VM på TV 2 PLAY

På TV 2 PLAY er der masser af indhold, der relaterer sig til VM. Først og fremmest alle kampene og studieprogrammerne, men derudover også serien 'Landstrænerne', hvor de fem landstrænere i fodbold, Sepp Piontek, Bo Johansson, Morten Olsen, Åge Hareide og Kasper Hjulmand, får en god fodboldsnak - både om fortiden og nutiden. Desuden er der dokumentaren 'Abdel og det beskidte spil i Qatar', der kaster et kritisk blik på værtslandet, samt serien 'Drømmen om landsholdet', hvor vi følger fem unge fodboldtalenter fra årgang '03, mens de jagter drømmen om at komme på det danske A-landshold.

Et nyt tiltag under VM bliver 'Det skæve VM med Hav & Kamal'. Det er et late night-talkshow fra Tivoli, hvor værterne Hav og Kamal på alle kampdage slutter dagen af med at få besøg af kendte gæster. Sammen kigger de nærmere på aktuelle emner fra VM på deres egen, skæve måde.
Under VM vil en selvstændig redaktion på Sporten arbejde med et koncept kaldet 'Bag bolden', der dykker ned i alt det fascinerende, sjove og analytiske rundt om VM. Det bliver en redaktion, der leverer til alle TV 2s platforme under slutrunden, blandt andet til TV 2 PLAY, med indhold der går et spadestik dybere.

Ud over alle disse programmer kan man også se højdepunkter af samtlige VM-kampe hver dag på TV 2 PLAY.

- Vi har lavet en ambitiøs plan for at løfte VM-oplevelsen på TV 2 PLAY, fordi vi har et ønske om at give en ekstra masse indhold rundt om slutrunden til alle, der er vilde med fodbold og VM, siger Kristian Hyldgaard og fortsætter:

- Vi vil gerne tage et skridt op og give en endnu større, bedre og bredere VM-oplevelse i både omfang og kvalitet på TV 2 PLAY, siger Kristian Hyldgaard.

En del af disse ambitioner er, at TV 2 PLAY løfter billedkvaliteten under FIFA VM 2022 og for første gang viser en landsholdsslutrunde i Ultra High Definition 4K (Ultra HD 4K). TV 2 viser de kampe, som TV 2 har rettigheder til i UHD - inklusive de danske landskampe, TV 2 sender - på en særlig UHD-kanal på TV 2 PLAY.

Et særligt VM

FIFA VM 2022 er et særligt VM. FIFAs valg af Qatar som værtsland er kontroversielt og er blevet mødt med stor kritik på grund af spørgsmål om mulig korruption, brudte menneskerettigheder i Qatar, arbejdsforholdene for de migrantarbejdere, der har bygget VM-faciliteterne med mere. Hvis du vil læse mere om det og om, hvordan TV 2 forholder sig til det, kan du læse mere her:

Qatar-FAQ: Hvor mange er døde? Hvad siger DBU? - TV 2

"Boykot Qatar"? Forstå hele kritikken af VM-værterne - TV 2

Billede {0} af {1}