Tilfredsstillende 3. kvartal hos TV 2

TV 2s finansdirektør, Carsten Topholt. (Foto: TV 2)

TV 2s finansdirektør, Carsten Topholt. (Foto: TV 2)

27. oktober 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2 har tilfredsstillende vækst i seerandele og omsætning i et marked præget af økonomisk usikkerhed. TV 2s omsætning vokser 8 procent i 1.- 3. kvartal 2022, og TV 2 opnår et resultat før særlige poster på 263 mio. kr., hvilket er på linje med forventningerne.

- Hele TV 2 fortsætter med at levere på vores fælles strategi frem mod 2025, ”TV 2 PLAY til alle”, og vi er tilfredse med, at vi fortsat vokser i et marked, hvor forbrugervanerne stadig forandres, og økonomisk usikkerhed er en del af realiteten, siger TV 2s finansdirektør, Carsten Topholt.

Der er fortsat vækst i antallet af TV 2 PLAY-abonnementer i 2022, mens hovedkanalens husstandspenetration fortsat er faldende.

 

Danskerne bruger mere tid hos TV 2-familien

TV 2 fortsætter med de målrettede investeringer i digital udvikling og indhold, der samler danskerne. Blandt andet omkostninger til landsholdsfodbold og nyhedsdækningen af krigen i Ukraine har betydet en stigning i omkostningerne i 1. – 3. kvartal på 357 mio.kr. i forhold til samme periode i 2021.

- Vores langsigtede, strategiske investeringer skal sikre TV 2s gennemslagskraft. Vores fokus på indhold, sportsrettigheder og digital udvikling skal sikre, at TV 2 giver danskerne indhold og oplevelser, der samler os. Vores vækst i seerandele viser, at vi er på rette spor, siger Carsten Topholt.

De målrettede investeringer i indhold betyder, at danskerne bruger mere tid på at blive oplyst og underholdt hos TV 2. Den daglige tv-sening for TV 2-familien vokser 15 procent i forhold til 2021, og TV 2s seerandel vokser med 6,7 procentpoint til 54,1 procent.

 

Særlige poster påvirker resultatet før skat

Forventningen til resultatet før særlige poster (EBIT før særlige poster) for 2022 fastholdes på 275-325 mio.kr., mens resultatet før finansielle poster og efter særlige poster (EBIT) er påvirket af forliget i ulovlighedsrentesagen med NENT og forventes i niveauet -105 til -155 mio.kr.

Læs TV 2s rapport for 3. kvartal 2022 her.

 

Billede {0} af {1}